Hlavní navigace

Doporučuji: ovsem.net

6. 6. 2008 21:16 Tomáš Kapler

Nestává se mi tak často, že bych po těch letech narazil na nějakou stránku, která by mě tak mile potěšila, že by mi řekla nějakou novinku, která by mě překvapila, a už vůbec ne v češtině. Teď se mi to to stalo – stránka ovsem.net, o které jsem se dozvěděl náhodou, když se mnou chtěl jejich majitel měnit odkazy.

Tak především mě potěšila informace o IETesteru – skvělém nástroji, ve kterém mohu testovat zobrazení ve všech možných verzích IE – s tím jsem vždycky bojoval, protože jsem nechtěl instalovat na svůj komp různé virtuální stoje a různé napůlfunkční balíky, takže jsem to řešil tak, že jsme na různých kompech vývojového oddělení měli různé IE. Teď mám vyřešeno, link šel hned mým 15 kodérům.

Pak jsem se dozvěděl o českých fontech zdarma, zaujal mě i nástroj ColorImpact a to nemluvím o spoustě jiných informací, autor stránek je mladý ženatý kluk – webdesigner, takže se nedivím, že máme asi velmi podobný vkus a potřeby. Takže přidávám do RSS čtečky a dávám link. Díky.

P.S.:  Jestli znáte i nějaké další zajímavé české stránky z tohoto oboru tak sem s nimi do diskuse. V posledních několika letech mám dojem ti zajímavější se buď vyčerpali, nebo začali psát o něčem, co mě ne až tak úplně zajímalo (např. pixy) a nebo úplně skončili (např. pixy ;), případně to tak nějak různě střídali (např. pixy ;)

Sdílet

  • 21. 1. 2023 16:56

    Ard Enjaz

    يُعَدّ عَزل الأسطح من الأمور المُهمّة والضرورية للمباني؛ وذلك بسبب ازدياد ظاهرة حرائق الأسقف الناجمة عن الإضاءة المُخترِقة للسقف، أمّا كيفيّة عَزل المنازل، فهناك العديد من الخيارات والأنواع التي يتمّ تحديدها بناءً على مدى الحاجة لتثبيت العَزل والمناطق التي يُراد عَزلها في المنزل، وقد يستطيع أصحاب المنازل تثبيت بعض هذه الأنواع بأنفسهمن مثل: البطّانيات، والعوازل التي تُسكَب بسهولة (الرغوة السائلة)، كما أنّ هناك أنواعاً أٌخرى تحتاج إلى فَنّيين، ومهنيّين، ومُختَصّين بتركيب الموادّ العازلة، ويُعتبَر العَزل بشكل كامل أحد أكثر أنواع العَزل انتشاراً؛ إذ يتكوَّن من ألياف تتميَّز بمرونتها، ولفائف زجاجيّة، وألياف طبيعيّة، وبلاستيكيّة، حيث تُوجَد هذه الموادّ العازلة على صورة خراطيم. وتتمّ عمليّة العَزل من خلال وَضْع البلاط فوق السقف، كما يمكن إضافة الفواصل الخشبيّة تحت البلاط، أمّا السقوف المصنوعة من المعدن، فهي تحتاج إلى حاجز تحتها مباشرة، حيث يُمثِّل هذا الحاجز طبقة تُشكِّل حاجزاً للحرارة الإشعاعيّة، ثمّ يُعاد تركيب السقف المعدنيّ فوق هذا الحاجز دون عواقب سلبيّة، أمّا بالنسبة للأرضيّات، فيمكن عَزلها من خلال وَضْع ألواح العَزل قَبل تشطيب الأرضيّات، وفيما يتعلَّق بالألواح الخرسانيّةن فإنّه يتمّ عَزلها مع نظام التبريد، والتسخين
    شركة عزل بالرياض

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).