Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Jak na co nejjednodušší vzdálenou technickou podporu?.

  • 17. 7. 2008 11:44

    Honza (neregistrovaný)

    Pouzivam PC HelpWare, jde o odnoz z projektu UltraVNC, je to k doklikani na jejich webu (uvnc.com). A maji tam jeste dalsi klon, zvany Singleclick.

    Zvuk to neumi, ale jinak jsem dost spokojeny.
    Stahnu balicek, upravim definicni desktop.txt, kde definuju IP mych mist.
    Protoze v tomto pripade server (na strane podporovaneho) sam iniciuje pripojeni na viewver (ja), problemy spojene s portforwardem si resim sam, coz uz neni problem a podporovany muze byt schovan na neverejne IP.

    Soft si stahnu, upravim vzhled (pred BMP) a pripojna mista (pres desktop.txt), zabalim prilozenym programem a vypadne mi z toho jednoduchy exáč. Podporovaný, má-li potíž, vleze na můj web, klikne na link, spustí soft, vybere kde zrovna sedím a jedeme....

    Jinak soft nema zrovna zásadní "lepší" fíčury, jen chat. Ale budu-li chtít file transfer, už si přes tenhle softík můžu dořešit uVNC.
    Menší problémy nastávají asi u 10% lidí s Vistama na druhé straně, hlásí mi to nějakou chybu v DirectX. Co vidím jako chytré, přenáší obraz v šedé škále, takže je použitelný dokonce i na GPRS. V serveru i vieweru lze nastavit auto reconnect. Podpora pro repeater, dynDNS. Z VNC vychází, ale není s VNC kompatibilní, což je trochu škoda. Otestováno na Win98, W2000, WXP, WS2003.

    Jediná pro mě podstatná slabina - žádná možnost pro PDA. A neb je řešeno přes DirectX tak (odhaduji) nefunguje ani možnost PDA=>domácí stroj via VNC a domácí stroj=> podporovaný via PCHelpWare, protože pres VNC obrazovku ten PCHelpWare nevidim.

    Ale jinak, od doby, co soft používám, ušetřilo mi to dost práce a hlavně času.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).