Hlavní navigace

Management Blog Petra Šnajdra - Témata označená nálepkou Technologie

  • Skunčí dílny I. - Rodiště těch nejšílenějších projektů světa

    Obojživelné bezpilotní letouny jako z hvězdných válek startujících z hlubin oceánu, hypersonické bombardéry klouzající rychlostí kolem 10 machů na hranicích atmosféry, to jsou všechno projekty Skunk Works, divize Lockheed Martin, která je jednou ze špičkových laboratoří světa. Už víc jak 60 let své existence přesvědčují skunčí dílny svět o tom, že jsou jednou z nejúžasnějších technologických dílen světa.
    17. 9. 2006 19:58 (aktualizováno)
  • Na cestě k Mezinárodní vesmírné stanici

    Startem raketoplánu Discovery směřujícího k Mezinárodní vesmírné stanici – ISS, zase na chvíli ožil program vesmírného transportního systému, který vznikl již v lednu roku 1972. Ač program provázela celá řada úspěchů, potkalo ho i několik tragických neštěstí a již delší dobu je zřejmé, že jeho původně vytyčené cíle nebudou zřejmě nikdy dosaženy.
    5. 7. 2006 16:00 (aktualizováno)
  • Jak jsem si oblíbil Python

    Kdysi dávno, bylo to ještě v Brně, jsem sám vyvíjel aplikace v Perlu. Perl je mocný a flexibilní jazyk, který má řadu příznivců a obdivovatelů. Jeho výhodou je to, že se přizpůsobí programátorskému stylu a nenutí nikoho do něčeho na co by nebyl zvyklý. Znáte C? Pak pište jako v C. To je Perl. Dělejte to tak jak vám to vyhovuje nejvíc! Popravdě už tehdy mi tato proklamovaná vlastnost přišla dosti divná…
    10. 5. 2006 0:47 (aktualizováno)
  • Společnost SGI ohlásila bankrot

    Zdá se, že další symbol informačních technologií zamířil do propadliště dějin. Společnost SGI ohlasila bankrot. Vzpomínám si na mé první setkání se SGI. Byl to malý SGI Indy na jedné nejmenované univerzitě v Brně. Jelikož na něm neběžel žádný „rozumný program“ jako Pegasus Mail ani jiná z tehdy populárních aplikací, netěšil se takovému zájmu jako učebny PC s procesory Intel 486, 4MB RAM, MS DOSem, propojené do Novell Netware sítě.
    10. 5. 2006 0:17 (aktualizováno)
  • Letecké fotografie raketových základen protivzdušné obrany v okolí Prahy

    Diskuse k tomuto článku byla uzavřena. Lze v ní, ale pokračovat na těchto stránkách s názvem raketové základny. Zkoušel jsem v betaverzi nových Seznam Map hledat protiletadlové raketové základny v okolí Prahy. Těch kdysi vybavených raketami S-75 Dvina (SA-2 Guideline) a S-125 Něva (SA-3 Goa) je tu požehnaně. S-200 (SA-5 Gammon) a S-300 (SA-10 Grumble) poznalo jen několik málo. Překvapilo mě jak je hledání jednoduché i v oblastech kde jsem nikdy nebyl a jsou pro mne neznámé.
    5. 3. 2012 11:58 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).