Hlavní navigace

Drobnosti: Streaming iPhone 3G s Flash bez úpisu od 6 tisíc a Adwords na Yahoo

13. 6. 2008 11:47 (aktualizováno) Tomáš Kapler

Vezmu to popořádku tak jak jsem pročítal dnešní zpravodajské kanály.

iPhone 3G bude mít možná Flash

Pozorní novináři si všimli, že na keynote ukazoval Jobs na novém iPhone stránku nationalgeograp­hic.com, kde je v záhlaví obrázek geparda, jež je ovšem bez podpory Flash technologie renderován jinak než na ukázce. Možné jsou tak asi 3 věci:

  1. nový iPhone bude mít Flash
  2. Apple má Flash pro iPhone ale z různých důvodů jej nenabízí
  3. zobrazený náhled stránky na keynote je práce nějakého grafika, který ovšem nepoužil pro generování iPhone

iPhone 3G bez závazku oficiálně za 6 tisíc

Jak víte, nový iPhone bude stát v US s dvouletým úpisem 199$, v Evropě s úpisem na 1,5 roku bude iPhone 3G zdarma resp. max. 99 liber podle výše úpisu. Nové iPhone ale budete muset při koupi aktivovat a tedy zavázat se platit datový tarif. Vodafone nyní oznámil, že bude prodávat i iPhone bez úpisu, a to za 499 €, tedy o 250 € levněji než za kolik se to prodávalo v EU doposud. AT&T nyní plánuje, že sice bude nadále prodávat neaktivované telefony přes Internet, zákazník ale bude muset schválit, že v případě že telefon do 30 dní nebude aktivován, zaplatí pokutu 200$ (tedy celkem od 399$ – 6 tisíc Kč). To by znamenalo slevnění i na"české ulici" asi o 2 tisíce Kč, a hlavně – takové nové iPhone budou konečně legální a nebudou tak starosti s případnými reklamacemi a upgrade. Každopádně nový systém bude motivovat uživatele, aby kupovali iPhone levně u svých poskytovatelů se závazkem, a o to jde.

S iPhone budete možná moci i streamovat

QIK předvedl živé streamování videa z kamery cracknutého iPhone. Zda-li to bude možné (třeba na novém iPhone) i bez cracku uvidíme.

Google Adwords i na Yahoo

Google se dohodl s Yahoo a v některých regionech (USA, Kanada) na některá klíčová slova a na některých stránkách Yahoo budou zobrazeny  reklamy Google Adwords. Pro nás certifikované Google Adwords profesionály a naše klienty je to dobrá zpráva – možnost zasáhnout více potenciálních zákazníků.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).