Hlavní navigace

eBiz blog - Témata označená nálepkou E-komerce

  • Jak si vedou světové freemaily?

    Dostal jsem se k zajímavé statistice nových registrací uživatelů, pocházející z (našeho) webu myAirDeals.com. Je to podíl domén z e-mailových adres registrovaných uživatelů: 1. hotmail.com (20,97%) 2. gmail.com (20,34%) 3. yahoo.com (13.98) 4. aol.com (1,26%) 5. mail.ru (0,79%) U všech služeb jsou zahrnuty i jejich národní verze s jinou doménou. Zbytek do stovky dávají všechny ostatní domény. Jedná se o web v angličtině, tzn. o uživatele mluvící anglicky (nicméně ze všech zemí)…
  • iPad. Uspěje nebo propadne?

    IPad, tedy nový tablet od Apple, na sebe dokázal strhnout pozornost celého světa. Na geekovských stránkách typu gizmodo či engadget se okolo něj začátkem roku točil snad každý druhý článek. Podařilo se mu ale proniknout i do obecných médií. Například na iDNES se dokonce na titulku dostalo (rádoby) živé zpravodajství z jeho představení. A i dnes, skoro měsíc po představení, budí rozruch. Jedni v něm vidí revoluci, druzí totální propadák.
    14. 2. 2010 23:00 (aktualizováno)
  • Microsoft: konec legendy je nablízku

    Pokud bych měl vypíchnout jednu událost loňského roku z velkého IT světa, určitě by to bylo vyhlášení války mezi Apple a Google. Mezi Apple a Google to loňský rok začalo trochu vřít. Apple vytrvale odmítá Google aplikace na AppStore (ať už jsou oficiální zdůvodnění jakékoliv), Google zase leze jablíčkářům do zelí (nebo vlastně do sadu) s Androidem, a těsně před koncem roku dokonce i s vlastním hardware (Nexus)…
  • Bing! Oops, missed again...

    Bing nám nechce indexovat jeden z webů. Pátral jsem po příčině v Bing Webmaster Center (což je taková levná napodobenina obdobné služby Google), kde jsem z dostupných informací vyvodil, že Bing není schopný rozpoznat jazyk stránky a region sází tam, kam směřuje IP serveru, na kterém jsou stránky hostované.
  • Velký test webhostingů

    Ve firmě právě dokončujeme velký test webhostingů v rámci soutěže TOP HOSTINGY 2009. A už teď mohu říci, že rozdíly jsou propastné. Do soutěže, pořádané našim webem hostingy.cz, nominovaly webhostingový program nebo VPS řešení téměř všechny významější firmy na českém trhu. Soutěžíme ve třech kategoriích, a to sice nejlepší hosting pro PHP+MySQL, nejlepší hosting pro ostatní technologie a nejlepší VPS řešení.
  • SkyEurope končí

    Sky Europe definitivně končí, aerolinky poslední srpnový den vyhlásily bankrot. Sky Europe ladně vplula na středoevropský trh, téměř z ničeho vybudovala mezinárodně uznávanou značku a obsadila trh s levnými letenkami v regionu. Nebál bych se dokonce tvrdit, že to byla zejména Sky Europe, která naučila zákazníky v regionu nakupovat letenky online a platit kartou. Slovenský sen měl ale dost podstatnou vadu. Po celou dobu Sky Europe nevydělala vlastníkům jediný haléř.
    1. 9. 2009 0:13 (aktualizováno)
  • Vyhrajte netbook

    Na jednom z našich webů – kdesportovat.cz končí za pár dní soutěž o netbook Acer Aspire One a digitální fotoaparát Canon PowerShot A590 IS. Jediné, co potřebujete k účasti je vlastní blog a kreativní nápad na článek o sportu. Podrobnosti o soutěži naleznete zde. Toliko reklamy. Samozřejmě, jak pozornému oku čtenáře asi neuniklo, se snažíme o virální efekt a linkbuilding. Bohužel teorie ne vždy odpovídá praxi a počet přihlášených účastníků značně zaostává za našimi představami…
  • SkyEurope v problémech

    Letecká společnost SkyEurope má již od dopoledních hodin nefunkční web. Informovaly o tom stránky akční letenky cz. To je samozřejmě pro společnost s téměř výhradním prodejem přes internet silná rána a velká ostuda. Pevně doufejme, že za nefunkčností webu nevězí nějaký závažnější problém – SkyEurope se pohybuje posledních několik měsíců na supertenkém ledě a nedostatek cash čiší z každé zprávy, která se dostane ven.
    26. 5. 2009 18:13 (aktualizováno)
  • E-shopy v ČR? Bída!

    Ve firmě jsme se nedávno přestěhovali a současně trochu personálně rozrostli a s tím samozřejmě souvisel nákup různé výpočetní a kancelářské techniky. Vzal jsem si to na starost sám, protože jednak mě vybírání v eshopech docela baví a druhak je to také segment, na kterém sice nejsme, ale z pozice markeťáka mne enormně zajímá. Do eshopů se koneckonců čas od času opřu a až na výjimky to není žádná chvála.
    25. 5. 2009 17:05 (aktualizováno)
  • Vivat Raiffeisen!

    Raiffeisen na svém eKontu (bývalá eBanka) bez větší publicity spustila přímé zadávání příkazů k úhradě pro státní správu, konkrétně plateb pro finančí úřady a celní správu. Namísto otřesného hledání na webech daňové správy a zjišťování správného předčíslí, čísla účtu a specifického symbolu konkrétního FÚ pro daný typ platby (schválně si to cvičně zkuste), tak stačí vybrat typ daně a příslušný FÚ ze selectboxů a zadat jen variabilní symbol a částku.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).