Hlavní navigace

eBiz blog - Témata označená nálepkou Apple

  • iPad. Uspěje nebo propadne?

    IPad, tedy nový tablet od Apple, na sebe dokázal strhnout pozornost celého světa. Na geekovských stránkách typu gizmodo či engadget se okolo něj začátkem roku točil snad každý druhý článek. Podařilo se mu ale proniknout i do obecných médií. Například na iDNES se dokonce na titulku dostalo (rádoby) živé zpravodajství z jeho představení. A i dnes, skoro měsíc po představení, budí rozruch. Jedni v něm vidí revoluci, druzí totální propadák.
    14. 2. 2010 23:00 (aktualizováno)
  • Kdy vymře Flash?

    Apple iPad neumí Flash! Nadupaný stroj určený pro serfování na webu a videa a neumí flash? To myslí Apple vážně? Ano! A možná to není smůla pro Apple, ale pro Adobe. Na světě snad neexistuje IT médium, které by se alespoň nezmínilo o novém tabletu Apple. V USA se místy jednalo vysloveně o šílenství, pořádaly se například soutěže o nejlepší photoshopovaný design nebo dokonce jeden magazín nabízel odměnu až 100.000 dolarů za fotku či video produktu ještě před oficiálním představením.
    29. 1. 2010 12:18 (aktualizováno)
  • Microsoft: konec legendy je nablízku

    Pokud bych měl vypíchnout jednu událost loňského roku z velkého IT světa, určitě by to bylo vyhlášení války mezi Apple a Google. Mezi Apple a Google to loňský rok začalo trochu vřít. Apple vytrvale odmítá Google aplikace na AppStore (ať už jsou oficiální zdůvodnění jakékoliv), Google zase leze jablíčkářům do zelí (nebo vlastně do sadu) s Androidem, a těsně před koncem roku dokonce i s vlastním hardware (Nexus)…
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).