Hlavní navigace

eBiz blog - Témata označená nálepkou Webdesign

  • Kdy vymře Flash?

    Apple iPad neumí Flash! Nadupaný stroj určený pro serfování na webu a videa a neumí flash? To myslí Apple vážně? Ano! A možná to není smůla pro Apple, ale pro Adobe. Na světě snad neexistuje IT médium, které by se alespoň nezmínilo o novém tabletu Apple. V USA se místy jednalo vysloveně o šílenství, pořádaly se například soutěže o nejlepší photoshopovaný design nebo dokonce jeden magazín nabízel odměnu až 100.000 dolarů za fotku či video produktu ještě před oficiálním představením.
    29. 1. 2010 12:18 (aktualizováno)
  • Bing! Oops, missed again...

    Bing nám nechce indexovat jeden z webů. Pátral jsem po příčině v Bing Webmaster Center (což je taková levná napodobenina obdobné služby Google), kde jsem z dostupných informací vyvodil, že Bing není schopný rozpoznat jazyk stránky a region sází tam, kam směřuje IP serveru, na kterém jsou stránky hostované.
  • Jak přeložit web II

    V druhém díle miniseriálu se podíváme na to, kde a za kolik se dá překlad webu pořídit a také jakým způsobem zajistit kvalitu překládaného textu. Motivem pro psaní tohoto seriálu byly zkušenosti, které jsme zažili s překladem našeho vyhledávače nízkonákladových leteckých společností. Tento web momentálně nabízí už 17 jazykových variant, včetně poměrně exotických jazyků jako jsou katalánština nebo turečtina. V mezičase mezi prvním a druhým dílem seriálu přibyla jako zatím poslední jazyk norština.
    31. 1. 2008 23:02 (aktualizováno)
  • Jak přeložit web I

    Tímto příspěvkem zahajuji miniseriál, který má za cíl seznámit čtenáře s trampotami spojenými s překladem webových stránek z/do cizích jazyků. Motivem pro psaní tohoto seriálu byly zkušenosti, které jsme zažili s překladem našeho vyhledávače nízkonákladových leteckých společností. Tento web momentálně nabízí už 16 jazykových variant, včetně poměrně exotických jazyků jako jsou katalánština nebo turečtina…
    10. 1. 2008 14:56
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).