Hlavní navigace

Nový blogovací systém

3. 5. 2008 20:04 (aktualizováno) Michal Černý

Na Lupě již nějaký ten den běží nový blogovací systém. Je to ale výhra?

Na jednu stranu zde bylo volání po tom, že blogovací systém, který funguje na blog.cz neuspokojí IT odborníky, kteří blogují na Lupě. Asi nejsem IT odborník, ale až na drobné chyby (spíše programátorské než systémové) zcela dostačoval mým potřebám – vložit odkaz, obrázek, napsat text, užít nadpisy. Víc toho ke štěstí nepotřebuji. Za nějaké tři měsíce aktivního blogování jsem smazal asi 5 příspěvků – tři byli prázdné dlouhé stránky a dva banánový spam.

Dnes jsem mazal asi 60 příspěvků čekajících na schválení, které chytil spam filtr – reklama na viagru a spokojený sex či co. A tuhle vlnu řeším už podruhé. Zaplať Pán Bůh za ten filtr. Také Google Amalytics už nějak nefunguje a nemám čas a ani chuť moc skoušet jestli nějak fungovat bude či nebude.

Přechod na nový blogovací systém je asi fajn, ale nejsem si jist, zdali pro mě. Jistě úžasná je možnost všechno poštítkovat, což dělám rád a u svých článků na samotné Lupě vždy mlčky spílám těm, kdo mi dali o nějakou záložku či štítek méně. I tak asi možnosti blogovacího systému využiji jen těžko.

A snad ještě poslední poznámka. Přechod na nový blogovací systém spustila doslova lavinu nových spotů, z nichž mnohé nepovažuji za zcela přínosné a tak se možná naskýtá otázka, zdali si Lupa zlepšením služeb neušila na sebe bič. Aby blogy zde plnily dobře svou funkci, měli by se na home page dostávat jen ty příspěvky, které mají co říci. Otázkou je, kdo to pozná…

Mě osobně nezaujal http://siux.blog­.lupa.cz/2008/05/­02/siux-na-marigolducz/ , což si myslím že je neplacená reklama ani http://siux.blog­.lupa.cz/2008/05/­01/info-radio-dostupnost-za-brezen-2008–63/, což na titulce vypadalo strašně a autor zřejmě nepochopil význam tagu <hr>. Vypadá to, že na Lupě končí éra dominance janka, z jehož názory nesouhlasím, ale novinky, zajímavosti a postřehy byli skvělé či internet blogu, který se také dal číst. Asi k tomu přispívám také já, ale každopádně mi to přijde škoda. nebo je to normální vývoj?

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).