Hlavní navigace

Podezrela chyba pri odesilani formulare - IE only

9. 5. 2009 9:23 (aktualizováno) Nishkam Jan.

Dostal jsem stiznost od uzivatelky nasi aplikace. Pry „to nefunguje“, a dokonce mam i zpravu o chybovem hlaseni:

HTTP Error 500: An internal error was encountered

Neni to nic prijemneho a prvni co me napadlo samozrejme bylo, ze jsou potize se serverem. Po kratkem pruzkumu, jsem zjistil, ze se tato chyba objevuje (skoro) vzdy za stejnych okolnosti, po odeslani urciteho maleho formulare ale pouze u te jedne uzivatelky. Je to zvlastni, protoze aplikaci denne pouziva vice uzivatelu vcetne mne a nic takoveho jsem dosud nikdy nevidel. Chyba zustala i po presunu aplikace na jiny server! A zase u sebe zadnou chybu nevidim. Ja vim, je to dost blby argument. Ale nevidim chyby ani v logu Apache.

V te chvili jsem zacal premyslet o ruznych moznych duvodech, vcetne viru a tak jsem doporucil uzivatelce vyzkouset v jinem prohlizeci. Ve firefoxu chyba zmizela! Ma sice udajne na pocitaci aktualni NOD, ale porad nevim co se stalo a moje teorie je tato:

Ma na svem pocitaci nejakeho vira, ktery ji nahradi v MSIE action ve form. Tzn. formular se odesle nekam uplne jinam. To „jinam“ v teto chvili asi nebezi anebo je prehlceno a vraci Error 500.

Nemam ted pristup k PC uzivatelky a mozna uz nevypatram skutecny duvod. Doporucil jsem ji upgradovat MSIE na 8 a take stahnout a projet PC AVG-em. Hlavne ze ve firefoxu vse funguje! Stale mi to ale vrta v hlave. Na webu jsem zatim nic uzitecneho k tomuto pripadu nevygoogloval. Mate s podobnym chovanim zkusenosti? Napadlo Vas jeste neco?

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).