Hlavní navigace

Nishkamův blog na Lupě - Témata označená nálepkou Podnikani

  • Vymena napadu. Anebo jak zpropagovat www.letacek.cz

    Nevim jak Vy, ale ja mam s napady casto problem. Vetsinou prichazi kdyz o ne nestojim a tykaji se oblasti, ve kterych aktivne nepodnikam. Prijde takovy napad a pak me akorat zamestnava promyslenim detailu. Novy napad skvele odvadi pozornost od skutecnych ukolu co mam na stole – hezka varianta prokrastinace. Abych se napadu zbavil, zacal jsem je pred par lety publikovat zdarma i na tomto blogu. Jen abych je dostal ven z hlavy.
    1. 7. 2012 11:40 (aktualizováno)
  • Co je a co neni lez. K diskuzi o reklame

    Vse zacalo rozhovorem Petra Vaclavka v Hyde Parku na CT, viz http://ww­w.ceskatelevi­ze.cz/specialy/hy­depark/23.2.2012/ Re­klama: navoněná zdechlina, nebo přirozená součást života?  Nasledovala celkem pochopitelna podrazdena reakce profesionalu od reklamy viz. napr. http://se­desako.blogspot­.com/2012/02/je­den-vaclavek-povidal.html a pak vasniva diskuze na facebooku.
    26. 2. 2012 21:56 (aktualizováno)
  • Jeste jeden napad na internetovy projekt - co chci k Vanocum

    Strucne receno se jedna o kombinaci wishlistu – seznamu zbozi (a sluzeb) ktere by uzivatel rad dostal od nekoho jako darek affiliate programu – provizniho prodeje Predstavuji si to jako sluzbu, umoznujici lidem vytvorit seznam veci, ktere si preji dostat jako darek k Vanocum. Wishlisty jsou implementovane na nekterych e-shopech, ale ne vsude. Obcas  jsou k nalezeni i na strankach poskytovatelu sluzeb. Nas projekt umozni vytvaret wishlist napric katalogy vsech cizich prodejen…
    13. 11. 2010 16:16 (aktualizováno)
  • Odpověď pro všechny, kteří potřebují "malé a jednoduché" internetové stránky

    Nejsem ani designer ani koder, ale znaji me jako „odbornika pres internet“ a tak porad odolavam mnoha laickym dotazum kamaradu a znamych ohledne internetovych stranek. Uz jsem se vymanil instalaci windows a odvirovani pocitacu, ale co se stranek tyce, nevykroutim se tak snadno. Proto jsem se rozhodl sepsat zakladni info, abych ho nemusel opakovat pro kazdeho zvlast.
  • Krizove rizeni nekolika projektu

    Po dlouhe dobe se ozyvam s dotazem na zkusene. Vsiml jsem si pomerne bezne situace s rizenim projektu: mame dejme tomu 4 projekty na starosti. Pro zjednoduseni kazdy zabira 25% vsech zdroju projekt c.1 se komplikuje a vyzaduje vice zdroju odcerpavam zdroje na ukor jinych projektu nasleduje komplikace s projekty c.2,3 a 4 jako vysledek uplny stres, deprese a pokus o sebevrazdu :)
    24. 6. 2010 9:29
  • OpenCoffee je dobra akce

    Uz po nekolikate jsem navstivil OpenCoffee v Praze a musim rict, ze jsem pokazde nadsen. Co se mi libi? Krome toho kafe a pohosteni – velmi efektivne vyuzity cas, prijemna a otevrena atmosfera. Lidi, co tam chodi, jsou na pomezi technologie a podnikani, coz mi maximalne vyhovuje. Vzdy se proto seznamim s nekym novym a navazu dobre kontakty.
    28. 8. 2009 17:58 (aktualizováno)
  • Napad na internetovy projekt - nezavazna seznamka na par hodin

    Videl jsem to nekolikrat. Nekdo napise u sebe na blogu neco jako „Zitra jedu do Brna (Prahy, New-Yorku…) budu mit odpoledne cas do 10 vecer. Zasel by nekdo se mnou na kafe nebo na jazz?“ Napadlo me, proc neudelat neco na zpusob seznamky, ale bez toho zavazku a ocekavani (vztahu, manzelstvi, sexu apod.). Mam proste cas, nechci byt sam nebo se zrovna nudim, pripadne rad poznam nove lidi…
    29. 7. 2009 22:16
  • Taky chcete mít vše v jednom?

    Marketing naší aplikace Seminar-CRM přináší zajímavé podněty a zkušenosti. Příklad č.1 z úst potenciálního klienta: „Nechali jsme vyvinout vlastní systém na zakázku externí firmě. Pracovali na tom několik let. Měli jsme nové a nové požadavky na systém a nakonec to bylo tak složité, že se nám to nelíbilo a nepoužíváme ho.“
  • Proč si myslím, že EURO by pro mne bylo lepší než CZK

    Vypadá to, že se přijetí Eura v ČR neustále oddaluje. Odborníci na otázky makroekonomiky k tomu pravděpodobně mají dobré důvody, alespoň doufám. Protože já, jako malý podnikatel, se na to dívám jen z pozice svého soukromého zájmu a rozhodně se nechci pouštět do diskuze s profesory ekonomie ověšenými tituly, protože makroekonomice nerozumím stejně jako Lisabonské smlouvě.
    5. 1. 2024 19:17 (aktualizováno)
  • Stanovení cílů

    Přiznám se bez mučení – cíle, které jsem si napsal pro rok 2008, nebyly naplněny. Neberu to však jako tragédii a prohru, ale jako příležitost se něco naučit. A jedna z věcí je vylepšení procesu stanovení cílů. Nebudu teď řešit, jaké je optimální období pro plánování. Pokusím se jen trochu rozpitvat proces stanovení cílů s nadějí, že mi to pomůže vytvořit správnou perspektivu a zůstat nohama na zemi.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).