Hlavní navigace

Martin@Lupa - Témata označená nálepkou Vyhledávače

  • AdWords homepage má nový vzhled

    Úvodní stránka AdWords se dočkala nového vzhledu, který jí vyloženě sluší. Zcela výstižný je i popis nového vzhledu na SErountable.com, kde se mimojiné píše: „The new look is more graphical and marketing oriented.“ V souvislosti s AdWords bych si také dovolil upozornit, že vývoj AdWords Editoru neustal a od první veřejné verze se jeho funkčnost značně zlepšila.
    8. 8. 2006 17:20
  • Seznam.cz - už se nenechá oblbnout?!

    Vypadá to, že Seznam zasáhl a upravil našeptávač, aby se nedal tak snadno ovlivnit. Počet hledání dotazu „nechá se oblbnout“ byl ještě dnes odpoledne 103, nyní je pouze 8. Vše nasvědčuje tomu, že nyní jsou do našeptávače započítávány pouze hledání, která jsou prováděna skrz stránky Seznamu…
    24. 4. 2006 18:03
  • Seznam.cz - nechal se oblbnout!

    Za minulým spotem opravdu nebylo hulení, jak si někteří z vás mysleli :-) Jednalo se o test, kterým jsem si chtěl ověřit, jakým způsobem zareaguje našeptávač na Seznamu na zvyšující se počet hledání fráze „nechá se oblbnout“. K mému údivu zareagoval přímo bleskurychle. Přesně den poté, co jsem spot publikoval a kdy podle údajů v našeptávači nebyla fráze „nechá se oblbnout“ vůbec hledána, je vše úplně jinak. Našeptávač dnes u tohoto dotazu ukazuje 53 hledání. Docela slušný posun.
    24. 4. 2006 14:29 (aktualizováno)
  • Seznam.cz - nechá se oblbnout?

    Sezname, necháš se oblbnout?
    21. 4. 2006 20:07 (aktualizováno)
  • Seznam.cz mění po vzoru Googlu logo

    Právě jsem se vrátil z Velikonoc, koukám na homepage Seznamu a co nevidím :-) Lehce upravené logo našeho největšího vyhledavače dostalo velikonoční nádech. Docela sympatické :-) Jsem zvědavý, zda se tato nová tradice po vzoru Googlu ujme…
    16. 4. 2006 19:11
  • Google Related Links: další nová služba od Googlu

    Google spustil další zajímavou službu. Nese název Google Related Links a umožňuje webmasterům zobrazovat na stránkách relevantní informace týkající se zaměření stránky. Na stránkách si můžete nechat zobrazovat: Odkazy na relevantní dotazy. Po kliknutí se dostanete na stránku s výsledky vyhledávání na Googlu. Odkazy na relevantní zprávy. Odkazy na podobné stránky.
    4. 4. 2006 17:55 (aktualizováno)
  • WebSideStory: Google má v Británii 75%

    Podle nedávno vydané tiskové zprávy od WebSideStory vzrostl v únoru podíl Google ve Velké Británii na 74,67%. Ostatní konkurenti za ním zaostávají opravdu značně: Yahoo mělo minulý měsíc 9,30%, MSN 5,46%, AOL 4,21% a Ask Jeeves 2,28%. (Via Google Holds 75 Percent Marketing Share in the U.K., According to WebSideStory)
    27. 3. 2006 17:23
  • Seznam zařadil zboží do výsledků vyhledávání

    Seznam začal přidávat odkazy ze služby Seznam Zboží do stránky s výsledky vyhledávání (záložka Internet). Služba Seznam Zboží je v provozu již delší dobu, ale až v nedávné době došlo k jejímu propojení se stránkou s výsledky vyhledávání. Dříve byla tato služba dostupná pouze pod záložkou „Zboží“. Odkazy jsou do stránky s výsledky vyhledávání přidávány při hledání velmi konkrétních dotazů („iPod nano“, „Da Vinciho kód“, …)…
    23. 3. 2006 17:06 (aktualizováno)
  • Zákaz indexování určité části stránky vyhledavači

    Dnes se v konferenci věnované optimalizaci pro vyhledavače SEO.nawebu.cz objevila zajímavá informace ohledně možnosti skrýtí určité části stránky před robotem vyhledavače Centrum.cz/Mor­feo.cz. Jedná se o jakousi obdobu souboru robots.txt s tím rozdílem, že tento způsob umožňuje zakázat indexovat pouze určitou část stránky (hlavičku, patičku webu, …), což přes robots.txt nelze.
    20. 3. 2006 17:05
  • Google přechází na procesory AMD

    Podle informací zveřejněných v LA Times začíná Google, světová jednička na poli fulltextového vyhledávání, používat ve svých serverech procesory AMD místo doposud používaných procesorů Intel. Tato informace měla na svědomí vzrůst ceny akcií společnosti AMD o $1,40. (Via SearchEngineWat­ch)
    3. 3. 2006 19:43 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).