Hlavní navigace

Martin@Lupa - Témata označená nálepkou Dění na Internetu

  • Být první za každou cenu?!

    Mnozí z Vás si jistě vzpomínají na takovou malou aférku, kdy iDnes.cz ve snaze být „nejrychlejším“ online zpravodajstvím upravovalo časy publikace tak, aby to vypadalo, že nejrychlejší opravdu jsou. Tenkrát šlo o minuty… Jistě také mnozí z Vás ví, že včera byla hned na několika blozích zveřejněna informace o testování PPC reklamního systému od Seznamu s názvem Sklik.cz. Informace to zcela jistě velice zajímavá. O to tu ale nejde.
    13. 6. 2006 10:47 (aktualizováno)
  • Firma Online jako podcast

    Známý newsletter Firma Online společnosti H1.cz byl dnes poprvé vydán i jako Podcast. Tento krok přední české poradenské společnosti pro podnikání na internetu se mi opravdu velice zamlouvá a už se těším na další díl, který si budu moci pohodlně poslechnout… Musím také přiznat, že celá nahrávka je vytvořena velice profesionálně. Jediné, co mě trochu zarazilo, byla výslovnost slova newsletter na začátku celé nahrávky (hlas muže), ale je to opravdu ta nejmenší drobnost :-)
  • Naposledy o namyšleném buranovi

    Premiér Paroubek je opět tam, kde má být. První místo při hledání výrazu „namyšlenej buran“ je opět jeho. V současné době se na první pozici objevuje stránka Ing. Jiří Paroubek z webu Vlády. Na Googlu se také objevil další inzerát zobrazovaný při hledání namyšleného burana. Tentokrát se jedná o inzerci na eshop Patricka Zandla www.kronium.cz.
    18. 3. 2006 17:14
  • Namyšlenej buran "prodává" parfémy

    Bylo jen otázkou času, kdy se najde někdo, kdo začne využívat Google bomby na premiéra Paroubka. Nyní je to tu – při zadání dotazu „namyšlenej buran“ na vás kromě klasických odkazů vyskočí i jeden inzerát v Adwords hlásající „Jenom namyšlenej buran může zapáchat! Parfémy se slevou 30–58%“. Přes takto zacílený inzerát asi moc skutečných zákazníků nepřijde, ale to zadavateli nejspíš nevadí. Jiný cíl, tedy upozornit na sebe, to naopak plní velice dobře.
    17. 3. 2006 21:13 (aktualizováno)
  • Paroubek.cz se brání

    Web předsedy vlády Jiřího Paroubka se před nedávnou dobou ocitl na první pozici při vyhledávání slovního spojení „Namyšlenej buran“ na Googlu. Tato situace se ale nelíbila, a tak provozovatel/správ­ce webu učinil rázný krok – zakázal přístup GoogleBota na celý web předsedy vlády. To mělo za následek celkové zmizení webu z indexu Googlu…
    15. 3. 2006 21:52 (aktualizováno)
  • ÚOOZ používá email od Seznamu

    Ano, i mě to překvapilo :-) Ve včerejším díle pořadu Na stopě, který se mimo jiné zabýval i vraždou kontroverzního podnikatele Františka Mrázka, byl jako kontakt na ÚOOZ (Útvar pro odhalování organizovaného zločinu) uveden email kriminalista@sez­nam.cz. Velmi důvěryhodné, nemyslíte? Související: Dobrodružství kriminalistiky (La Trine).
    9. 3. 2006 11:39 (aktualizováno)
  • Žádné věci

    Českým internetem se šíří nový fenomén. Nejsou to VyVolení, ani Big Brother, je to lavina s názvem Four Things, neboli hezky česky Čtyři věci (Více o původních Four Things se můžete dočíst u Jirky Bureše na ConBlogu.) Tato zcela jistě vemi zajímava myšlenka mě přivedla na nápad rozjet něco podobného s malým rozdílem – nový název je Žádné věci a informace, které po vás chci jsou…
    13. 2. 2006 10:38 (aktualizováno)
  • Post.cz přechází pod Seznam

    Post.cz, jeden z prvních českých freemailů, přechází pod Seznam. Informace se objevila na serveru Novinky.cz.
    13. 2. 2006 10:24 (aktualizováno)
  • Marigold je mrtev

    A je to tu, další z předních českých weblogů, Marigold Patricka Zandla, ukončil svůj provoz. Musím zamáčknout slzu v oku, Marigold patřil v mém žebříčku weblogů na přední pozice, moc rád jsem ho četl. V době, kdy vycházely páteční články o budování server Mobil.cz, byl Marigold prvním místem, kam mé každodenní internetové putování směřovalo. Byly to hezké chvíle, ale je to pryč. Nenávratně pryč.
    13. 2. 2006 10:18 (aktualizováno)
  • 20.12.2005 ve zkratce

    Tomáš Kapalín v Seznamu končí Ivo Lukačovič rozhodl o odvolání obchodního ředitele Seznamu Tomáše Kapalína, který v této funkci strávil 5 let. Důvodem mají být blíže neurčené soukromé podnikatelské aktivity. Více na DigiWebu. Centralway Investment AG vstupuje do H1.cz a Jyxa Podle informací uveřejněných ve zprávičce na Lupě vstupuje švýcarská investiční skupina Centralway Investment AG do společností H1.cz s.r.o. a Jyxo s.r.o.
    13. 2. 2006 10:14 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).