Hlavní navigace

Ikonky pro váš web...

30. 5. 2006 18:10 martin

Dnes bych se s vámi chtěl podělit o několik užitečných odkazů na stránky, na kterých můžete nalézt kvalitní sety ikonek, které jsou určeny k volnému využití a za které nemusíte platit (U některých je nutné uvést při použití odkaz.)

Silk icons

Jedná se o opravdu skvělý set ikonek. V balíku, který si můžete stáhnout, jich najdete rovnou tisícovku v opravdu skvělém provedení. Ikonky jsou poskytovány pod Creative Commons Attribution 2.5 License, což znamená, že pokud budete ikonek využívat, musíte uvést odkaz.

Na webu famfamfam.com můžete kromě setu Silk icons najít ještě dva zajímavé balíky. Prvním je Mini icons, což jsou další ikonky, a druhým je soubor vlajek s názvem Flag Icons. I ty vypadají zajímavě…

Bitcons

Set 121 ikonek o rozměrech 16×16px. Při použití ikonek z toho balíku nemusíte uvádět ani odkaz na stránky autora.

40 ikonek od Víta Dlouhého

Malý set ikonek opět o rozměrech 16×16px z dílny Víta Dlouhého. Při použití nemusíte uvádět autora ani odkazovat na web.

Set od našich sousedů ze Slovenska

Další balík pochází od našich sousedů ze Slovenska. Jedná se o sadu několika desítek povedených ikonek, jejichž autorem je Riki Fridrich. Můžete jich využít, ale, jak sám autor píše, „Nesmieš ich však vydávať za svoje dielo (bolo by vhodné, keby niekde bolo uvedené, že sú odo mňa).“.

Na závěr bych ještě přidal odkaz na spot Free! Icons for your website or applicationwww.maxpower­.ca, kde naleznete opravdu perfektní seznam volně dostupných setů ikonek.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).