Hlavní navigace

Martin@Lupa

  • Seznam zařadil zboží do výsledků vyhledávání

    Seznam začal přidávat odkazy ze služby Seznam Zboží do stránky s výsledky vyhledávání (záložka Internet). Služba Seznam Zboží je v provozu již delší dobu, ale až v nedávné době došlo k jejímu propojení se stránkou s výsledky vyhledávání. Dříve byla tato služba dostupná pouze pod záložkou „Zboží“. Odkazy jsou do stránky s výsledky vyhledávání přidávány při hledání velmi konkrétních dotazů („iPod nano“, „Da Vinciho kód“, …)…
    23. 3. 2006 17:06 (aktualizováno)
  • Zákaz indexování určité části stránky vyhledavači

    Dnes se v konferenci věnované optimalizaci pro vyhledavače SEO.nawebu.cz objevila zajímavá informace ohledně možnosti skrýtí určité části stránky před robotem vyhledavače Centrum.cz/Mor­feo.cz. Jedná se o jakousi obdobu souboru robots.txt s tím rozdílem, že tento způsob umožňuje zakázat indexovat pouze určitou část stránky (hlavičku, patičku webu, …), což přes robots.txt nelze.
    20. 3. 2006 17:05
  • AdFox dočasně snižil minimální vklad

    V obdodí od 13. března do 13. dubna 2006 probíhá v rámci reklamního systému AdFox speciální akce, během níž je snížen minimální vklad do systému na 1000Kč (normálně je 5000Kč). Tato nabídka může být zajímavá pro toho, kdo si AdFox chtěl vyzkoušet, ale vysoký minimální vklad jej odrazoval.
  • Naposledy o namyšleném buranovi

    Premiér Paroubek je opět tam, kde má být. První místo při hledání výrazu „namyšlenej buran“ je opět jeho. V současné době se na první pozici objevuje stránka Ing. Jiří Paroubek z webu Vlády. Na Googlu se také objevil další inzerát zobrazovaný při hledání namyšleného burana. Tentokrát se jedná o inzerci na eshop Patricka Zandla www.kronium.cz.
    18. 3. 2006 17:14
  • Namyšlenej buran "prodává" parfémy

    Bylo jen otázkou času, kdy se najde někdo, kdo začne využívat Google bomby na premiéra Paroubka. Nyní je to tu – při zadání dotazu „namyšlenej buran“ na vás kromě klasických odkazů vyskočí i jeden inzerát v Adwords hlásající „Jenom namyšlenej buran může zapáchat! Parfémy se slevou 30–58%“. Přes takto zacílený inzerát asi moc skutečných zákazníků nepřijde, ale to zadavateli nejspíš nevadí. Jiný cíl, tedy upozornit na sebe, to naopak plní velice dobře.
    17. 3. 2006 21:13 (aktualizováno)
  • Paroubek.cz se brání

    Web předsedy vlády Jiřího Paroubka se před nedávnou dobou ocitl na první pozici při vyhledávání slovního spojení „Namyšlenej buran“ na Googlu. Tato situace se ale nelíbila, a tak provozovatel/správ­ce webu učinil rázný krok – zakázal přístup GoogleBota na celý web předsedy vlády. To mělo za následek celkové zmizení webu z indexu Googlu…
    15. 3. 2006 21:52 (aktualizováno)
  • ÚOOZ používá email od Seznamu

    Ano, i mě to překvapilo :-) Ve včerejším díle pořadu Na stopě, který se mimo jiné zabýval i vraždou kontroverzního podnikatele Františka Mrázka, byl jako kontakt na ÚOOZ (Útvar pro odhalování organizovaného zločinu) uveden email kriminalista@sez­nam.cz. Velmi důvěryhodné, nemyslíte? Související: Dobrodružství kriminalistiky (La Trine).
    9. 3. 2006 11:39 (aktualizováno)
  • Google přechází na procesory AMD

    Podle informací zveřejněných v LA Times začíná Google, světová jednička na poli fulltextového vyhledávání, používat ve svých serverech procesory AMD místo doposud používaných procesorů Intel. Tato informace měla na svědomí vzrůst ceny akcií společnosti AMD o $1,40. (Via SearchEngineWat­ch)
    3. 3. 2006 19:43 (aktualizováno)
  • Další nové funkce v Google Sitemaps

    Google včera oznámil další várku nových funkcí v Google Sitemaps. Tentokrát se jedná o: vylepšené žebříčky TOP klíčových slov, u kterých se nyní zobrazuje i průměrná pozice vašeho webu na daný dotaz, zobrazování nejhledanějších klíčových slov z mobilních zařízení (pouze pokud jsou data k dispozici), možnost exportu detailů, statistik a chyb do CSV.
    2. 3. 2006 8:09
  • Patrick Zandl v Událostech, komentářích

    Už za chvíli bude na ČT1 v Událostech, komentářích rozhovor s Patrickem Zandlem, známým ex-blogerem a odborníkem na telekomunikace, o spojení Českého Telecomu a Eurotelu. Tak se nezapomeňte dívat.
    1. 3. 2006 22:35
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).