Hlavní navigace

Názor ke článku Ovi Maps 3D aneb jak by vypadal Google Earth po návštěvě očního lékaře od Tomáš Kapler - jak už tu bylo řečeno, ty objekty, které...

  • 1. 5. 2011 11:33

    Tomáš Kapler

    jak už tu bylo řečeno, ty objekty, které jsou na Google 3D jsou modelovány ručně, zatímco u Nokie je to čistě automatická práce s leteckými fotografiemi díky tomu, že znáte přesně pozici, výšku, úhel kamery a čas, firmu, která to vymyslela (původně pro vojenské účely) koupila firma, která dělá mapové podklady, kterou pak koupila Nokia.

    Rozdíl je to ohromný, zejména, když si vyzkoušíte tu rotaci (dolní kolečko), zkusíte si třeba maximálně snížit pohled a kouknete se třeba na nějaké sídliště.

    Tragickým problémem je ovšem ergonomie - nemožnost používání klávesových zkratek vyjma šipek, nemožnost hledání adresy (!!!) atd. Až toto bude nepochybuji, že nahradí všechny ty záběry z Google Maps, co teď jsou vidět v televizích, a to bude ohromná reklama.

    Je to prostě nejúchvatnější aplikace, kterou jsem viděl za posledních xx let a to Nokii nesnáším. Takhle aplikace by mě možná donutila změnit iPhone na Nokii s Windows Phone 7 (až tedy budou), resp. klidně bych za takovou aplikaci pro iPhone utratil víc peněz, než kolik má Nokia z jednoho prodaného mobilu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).