Hlavní navigace

Přednáška Larryho Page konečně online. V 19:59 a 23:21 zakašlal!

17. 5. 2006 20:49 (aktualizováno) David Antoš

Po velmi, velmi velké spoustě článků, komentářů a přepisů Pageovy přednášky na CES konečně byla na Google Video zveřejněna její dlouhá nahrávka, zachycují snad vše podstatné až na Robina Williamse. Konečně tak mohu i já přinést své vlastní shrnutí.A co více, v tomto spotu naleznete zcela exkluzivní informaci, kterou zatím nikdo jiný nepřinesl.

Google Talk + AOL AIM

Odkaz na video

Shrnutí

1) Úvodní řeč člověka z CES o tom, jak je Google skvělá firma.
2) Videoanimace z Google Earth. Let Zemí k Eiffelovce, do Afriky, Grand Canonu a nakonec do Las Vegas, průlet budovou, kde prezentace probíhala a obraz přechází v Larryho Page přijíždějícího na autě Volkswagen (je na něm také reklama na Red Bull).
3) Larry vychvaluje auto, na kterém přijel. Prý je to vítěz soutěže aut ovládaných roboticky. Zmiňuje se o tom, že Google Earth (Local) bude integrován do vozů VW a ukazuje na jednoduchém terminálu, jak by to mohlo vypadat. Působivé.
4) Google Local také půjde nově používat na mobilních přístrojích Blackberry.
5) Dlouhá, Dloouhá část zaměřená na kompatibilitu hardwaru. Prý máme spoustu šikovných, úžasně šikovných věcí, které však spolu vůbec nedokáží spolupracovat. Chtěl by si odemknout auto přes BlueTooth, přenést fotky na PDA atd.
6) Dlouhá, Dloouhá část zaměřená na kompatibilitu hardwaru pokračuje. Představa jednoho univerzálního kabelu, který by fungoval na všechno.
7) 19:59 – první zakašlání.
8) Dlouhá, Dloouhá část zaměřená na kompatibilitu hardwaru končí pochvalou mobilů a BlueTooth.
9) Larry se zamýšlí nad tím, proč email je kompatibilní a instant.messengery nejsou. Email prý vznik na univerzitách, zatímco IM vyvinuly společnosti. Nekompabilitu nechápe, ale Google Talk prý kompatibilní je a brzo bude fungovat s AIM. Jak to bude s ICQ nevím, snad by to mělo být také tak.
10) 23:21 – další zakašlání.
11) Google Talk na Blackberry. Teď už se ví, že půjde o upravenou verzi bez VoIP. Škoda.
12) Pouze 15% lidí je na internetu. Ukázka makety laptopu za 100 dolarů, myslím že to vyvíjí MIT.
13) Ukázka jednoduchého hardwaru od společnosti Current. Vezmete krychličku, zasunete do zástrčky a máte bezdrátový internet.
14) Larry si musel na počítač stáhnout asi 400 MB softwaru, než se stal použitelným. Proto Google Pack, jednoduché a zdarma.
15) Google Pack je fajn. Ale Larry má ještě něco daleko většího na oznámení tento večer. Jedná se o Google Brain, vyhledávání mozku. Narážka na pozdější příchod Robina Williamse, ten už ovšem bohužel zachycen není.
16) Google Video je super služba, kde můžete najít spoustu super věcí. Třeba UNICEF, film o Iráku a videoklip nějaké začínající popové zpěvačky. A pak také skupinku 3 mužů levitujících nad polem dopravázenou nějakým technem.
17) No a i je když Google Video skutečně skvělé, chybí mu jedna věc. Cesta, jak nechat tvůrce vydělat. A ta už je tu, Google otevírá Google Video Store spolu se spoustou partnerů.
18) Na pódium přiběhne hráč NBA Kenny Smith a rozčiluje se, že to tu již nebylo dříve. Zápasy NBA totiž půjdou 24 hodin po odehrání koupit na GVS. Odběhne jít si stahovat své staré zápasy.
19) Přijde Leslie Moonves z CBS. Říká: „Google a CBS. CBS a Google.“ Koho by jen napadlo spojení těchto značek?
20) A to je vše. Slovy Larryho: „Cool. Exciting. Pretty well. Amazing.“

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).