Hlavní navigace

Centrum nemá 40 tisíc na správnou licenci?

24. 8. 2007 12:58 (aktualizováno) David Antoš

Centrum před nedávnem spustilo zpravodajský server Digitálně.cz. Jedná se o trochu zvláští počin, Digitálně nemá – snad i záměrně – vyjasněný ohruh zájmu, najdete na něm takovou pěknou směsku od recenzí mobilů přes navigace až po novinky na webu. Ale proč ne, možná jde jen o chytré nalezení cílové skupiny, která nepotřebuje vědět o každém novém notebooku, ale občas si ráda přečte, co nejzajímavějšího se v digitálním světě děje.

Digitálně pro své diskusní fórum používá systém Community Server. Ten nabízí několik balíčků pro komerční nasazení, podle velikosti Digitálně by jejich licence pravděpodobně stála 2000 dolarů. Háček je v tom, že Digitálně místo toho používá osobní licenci za pouhých 99 dolarů. Ta je však určena pro „vytváření fanouškovských stránek, rodinných webů a ostatní nekomerční využití“.

Libor Kříž z vydavatelství Extra Publishing, které Digitálně pro Centrum vytváří, mi již v dubnu na můj dotaz ohledně licence odpověděl:

V době, kdy jsme pracovali na přípravěDigitál­ně.czna developer webu, tedy neveřejně, pracovali jsme s verzí personal a teké Express… viz http://get.com­munityserver.or­g/Express.aspx

Verzi 2006 je možné provozovat zdarma i komerčně, nicméně naDigitálně.czběží již nová verze 2007. Opomněli jsme to. Je definitivně jasné, že musíme přepnout na placenou verzi, zařídil jsem to a ASAP přepneme.

Možná by to již stálo za to.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).