Hlavní navigace

Seznam zavádí "sváteční" loga

9. 5. 2007 13:28 (aktualizováno) Tomáš Kapler

Všiml jsem si toho včera, ale protože jaksi nebylo kam psát, tak jsem to nechal být, doufaje, že o tom napíše někdo jiný.

Seznam včera při oslavách Dne vítězství upravil své logo – bohužel jsem si jej včera neuložil a v cache jej nemám. Třeba jej někdo najde a odkáže v diskusi, já jej zatím alespoň popíši: logo mělo po stranách státní vlajky a vůbec vypadalo trochu slavnostněji.

Seznam tím samozřejmě přebírá nápad Google Holiday Logos ale to není vůbec na škodu – myslím že významné události je dobré připomínat a nejnavštěvovanější stránka na Internetu je dobrým místem. Ovšem trochu zapomněli na jednu obvyklou vlastnost svátečních log na Google – tedy že po kliknutí na toto logo se uživatel přesměruje na nějakou nejlepší stránku k danému tématu – čímž se ještě více zvyšuje edukativní charakter tohoto loga. Tak snad příště (Cyril a Metud, 5. července).

Jak chválím Seznam, tak musím tentokrát vyčinit Google, který tentokrát žádné logo nepřipravil. Pravda – američané slaví konec války jindy, ale Google připravuje i lokální oslavná loga (naposledy tuším nějaké bylo u Tureckého Google) takže proč ne i pro českou obdobu. Pravda, znamenalo by to deset minut práce grafika a minutu práce někoho, kdo to u nich má na starosti, určitě by si tím ale získali sympatie, což je na trhu, který se nyní chystají dobývat (jakkoliv je malý), celkem důležité.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).