Hlavní navigace

Jak častu upgraduje váš redakční systém

27. 11. 2007 23:16 Tomáš Kapler

Bývalému vice presidentovi USA, nositeli Nobelovy ceny za mír, jednomu z hlavních šiřitelů povědomí o globálních změnách klimatu způsobených lidskou činonstí… hackli blog, kde právě o těchto svých aktivitách píše.

Ne nebudu zde psát o tom, že hacker se připojil z adresy hrad.iol.cz a jeho přezdívka je bUh, už stačí samotný fakt, že bývalý americký vicepresident nabízel nějakou dobu na svém webu viagru. Pro mě byl zajímavější fakt, že používá Wordpress.

Na tom by také nebylo nic divného, vždyť je to nejrozšířenější CMS na světě a Al Gore je tak jen jeden z 20 milionů. Ovšem verze, kterou on používal, byla verze 2.04, tedy 16 měsíců stará. Od té doby byla samozřejmě spousta bezpečnostních update. Žádný systém není dokonale bezpečný a právě jedna z věcí, kterou na WP mám rád je, že existuje 20 milionů instalací, které se nepřeberná škála různých …ckerů snaží nabourat a tak jsou záplaty vydávány velmi rychle po zjištění jakéhokoliv problému.

Nicméně Al Gore nezáplatoval, resp. nezáplatoval jeho admin. Přiznám se, že to částečně chápu, vždy to stojí nějaký ten čas, a vždy se může objevit problém. Zajímá mě tedy, jak jste na tom vy – kdy aktualizuje váš redakční systém. Samozřemmě jen máte-li nějaký cizí, lidé s vlastním systémem jsou anketní otázky zproštěni, jejich systém je (jen) tak bezpečný, jak daleko sahá jejich znalost systému a metod, jak jej infiltrovat.

Kdy upgraduje váš CMS

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).