Hlavní navigace

Neomezené mobilní tarify nejsou neomezené

5. 6. 2013 10:42 (aktualizováno) informatik

Mé účty za (mobilní) telefon začaly poslední dobou dosahovat poněkud astronomických částek, proto jsem začal uvažovat nad některým z neomezených tarifů zdejších mobilních operátorů. Za těch pár let jsem si zvykl, že velké firmy mluví převážně reklamštinou, takže jsem k neomezeným tarifům gigantů jako je O2, T-mobile nebo Vodafone přistupoval na první pohled dost skepticky. A u tohoto pohledu jsem nakonec i zůstal. :-)

Společnosti T-mobile (tarify S námi) i O2 (tarify Free O2) mají ve svých podmínkách stanoven limit 10 000 volných minut a 10 000 volných SMS, tedy žádné neomezeně, jak hlásá reklama, kam se podíváš! Oproti tomu Vodafone (tarify Red) reklamštinou nemluví a opravdu nabízí neomezené volání i SMS. Ale je tu jedno ale, a to v podobě vyhrazeného práva k omezení služby v případě podezření na zneužití služby neomezeného volání a SMS. Jako příklad uvádějí strojově generovaný provoz nebo zasílání nevyžádaných a komerčních sdělení přes SMS. Budiž, tohle zní docela rozumně, tedy rozhodně lépe než „neomezené“ tarify T-mobile a O2.

Silně pochybuji, že bych někdy dosáhl na strop 10 000 provolaných minut či zaslaných SMS, ale přesto mně podobné omezování vadí. Proč věci nenazývají pravými jmény? Neomezené tarify, to jo! Pokud nakonec po neomezeném volání a SMS sáhnu, mám už jasného favorita. Nesnáším reklamštinu. :-)

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).