Hlavní navigace

Tak trochu jiná encyklopedie - Exotopedia

5. 2. 2011 14:52 (aktualizováno) informatik

Máte-li rádi (černý) humor a zajímáte-li se trochu o dění na českém Internetu, určitě jste již slyšeli o geniálním programátorovi a podnikateli Radku Hulánovi,  majiteli neblaze proslulé webhostingové společnosti Banan.cz Radovanu Kalužovi nebo o Aleši Slabém, který proslul díky spamu a mafiánským praktikám jeho vymahačské firmy Deredes. Než jsem objevil Lupu, o existenci těchto pánů jsem neměl ani tušení, nijak mi zdejší internetové dění nepřišlo zajímavé. To je však omyl, je tu více než dost zajímavých až podivných lidí. Narazil jsem na skutečný zdroj zdrojů – encyklopedii Exotopedia, která si vytyčila za cíl zmapovat dílo a život největších exotů české internetové scény. Nemáte-li zrovna co dělat a chcete se trochu uvolnit  a hlavně pobavit, zkuste tuto encyklopedii navštívit. Já vám garantuji, že se nasmějete, až se budete za břicho popadat. :-) Studiem osoby Radka Hulána se detailněji zabývá Hulanopedia (už samotná doména idiotopedia.info dává leccos vytušit).

Mezi další zajímavé osoby, které rozhodně stojí za zmínku, bych zařadil rádoby copywritera, publicistu, fotografa, webdesignéra (atd) Patrika Vogla, který vás zaručeně dostane svým originálním vyvoněným slohem a základní neznalostí rodného jazyka. A co by to bylo za encyklopedii zajímavých lidí, kdyby v ní nebyla zmínka o Petru Hejlovi, který se snaží získat investory pro svůj projekt Nový hledač (ochutnávka), který má ve vyhledávání porazit špičky jako je Google či Seznam…

Mezi exoty českého Internetu se dle encyklopedie dostal i Jirka Macich ml., který působí zde na Lupě. Přiznám se, že důvod mi uniká. Jirka mi totiž přijde úplně normální, což se bohužel nedá říci o ostatních lidech zde uvedených. Ještě tak Petr Hejl je mi docela sympatický – fandím mu, aby investory sehnal a projekt zrealizoval.

Jen tak mezi námi, kdo vlastně za exotopedií stojí? Ruku do ohně, že to budou uhrovití mladíci schovaní za monitory (z okouna)! :-D :-D :-D Těm tedy děkuji.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).