Hlavní navigace

Dostal jsem vízum

30. 8. 2011 8:29 (aktualizováno) Jakub Vrána

Facebook mi pomohl získat pracovní vízum, konkrétně H1-B. O všechno se postarala najatá právní kancelář, já jsem jen poslal potřebné informace a další podklady – kopii pasu a vysokoškolského diplomu, který je pro získání tohoto víza potřeba. Právní kancelář se postarala o jeho ověřený překlad (s poznámkou, že sice nedostali úředně ověřenou kopii, ale že nemají důvod se domnívat, že jde o podvrh).

Žádost o vízum odeslali 4.6.2011, předpokládaná doba vyřízení byla dva měsíce. Koncem srpna jsem už proto začal být trochu nervózní a raději jsem se ozval. Ukázalo se, že vízum bylo vydáno 10.8.2011, ale buď se úřad nenamáhal s odesláním potvrzení nebo se dopis někde zatoulal.

Celou dobu jsem si připouštěl, že bych vízum nemusel dostat, i když by to samozřejmě bylo velmi nepříjemné. Ukončil jsem pracovní smlouvu, vypsal poslední termíny svých školení a zahájil další jen velmi těžko vratné kroky. Přinejmenším by to po všech těch rozhovorech byla slušná ostuda. Proto jsem rád, že všechno dobře dopadlo – opravdu jsem si oddechl.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).