Hlavní navigace

Vyklízení sklepa

31. 5. 2011 0:00 Jakub Vrána

Na dobu svého pobytu v Americe plánuji pronajmout byt. Za tím účelem bude potřeba některé věci přesunout pryč. Takže jsem začal vyklízet sklep.

Ve sklepě jsem měl kromě jiného starý, hluboký 17" monitor pro případ, že by mi vypověděl službu ten současný. Měl by být stále funkční, ale rozhodl jsem se ho odvézt do sběrného dvora. Tak jsem si ho donesl k autu a šel jsem ještě pro další věci. Když jsem se podíval z okna, tak koukám, že monitor zmizel. Nejprve ve mně zatrnulo, pak mě ale napadlo, že bych možná do sběrného dvora ani nemusel jezdit. Zopakoval jsem tedy stejný postup ještě se starou televizí a za chvíli skutečně taky zmizela.

Zbylé věci jsem vyházel do kontejnerů na tříděný nebo směsný odpad. Co mi bylo líto vyhodit, to jsem dal na Aukro. Na Aukru si toho všimli a udělali mi menší promo… Aukce trvá do neděle.

Přemýšlel jsem o tom, že bych nadbytečné věci přemístil do jednoho pokoje a z bytu pronajal o jeden pokoj méně. Nebo že bych si pronajal sklad. Pokud ale budu pryč dostatečně dlouho, tak se to nevyplatí a levnější by bylo věci vyhodit. Pokud by například pronájem skladu stál 3000 měsíčně, tak pokud budu pryč rok a hodnota věcí by nepřesáhla 36000, tak by levněji přišlo věci vyhodit. Předměty osobní povahy jsou většinou poměrně malé, takže na ně se to nevztahuje.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).