Hlavní navigace

To je to opravdu tak zajímavé?

29. 7. 2012 23:56 (aktualizováno) Jakub Vrána

Od zveřejnění, že jsem získal zaměstnání ve firmě Facebook, se u mě dveře netrhnou. Přestože jsem uvedl poměrně dost informací (prakticky všechno, co jsem považoval za zajímavé), tak to zjevně nestačilo. Kdo už mě požádal o rozhovor?

  1. Futurum
  2. Zdroják
  3. Proti šedi
  4. Český rozhlas
  5. Business Tuesday
  6. MF DNES (zmínka na tn.cz, Technet, Rádio Česko)
  7. iHNED.cz
  8. Česká televize
  9. Hospodářské noviny
  10. Radio Prague
  11. Jak na VŠ
  12. CZ Podcast
  13. Hospodářské noviny

Magnetem je podle mě hlavně jméno mého budoucího zaměstnavatele. Podobný zájem by nastal možná ještě u firmy Google a pak už asi u nikoho. Přitom když by mě zaměstnal GitHub nebo i třeba neznámý Akiban, tak bych to považoval za stejně zajímavé.

Taky mě trochu mrzí, že takovou odezvu vyvolalo jen samotné přijetí. Vlastně jsem ještě nedokázal vůbec nic kromě toho, že jsem prošel přijímacím řízením, které mi zpětně přišlo vlastně docela jednoduché. Přitom jsem v životě podle mě dokázal už lepší věci.

Napsal jsem knihu, na čemž by možná nebylo nic až tak zajímavého kromě faktu, že jsem na ni i přes úzké zaměření a nízkou cenu (v přepočtu na počet stran) zvládl vydělat. A přestože je kniha velmi dobře hodnocena, recenzenty jsem musel kontaktovat sám – neozvali se sami, neoslovil je vydavatel a kdybych knihu k recenzi sám neposlal, tak by třeba recenze na Zdrojáku nejspíš nikdy nevyšla.

Za další úspěch považuji Adminer, o kterém v ČR ví už téměř celá cílová skupina a přesto pochází 80 % stažení ze zahraničí. O svém vynálezu, na který jsem hrdý možná nejvíc, ani nemluvě.

Lidi holt zajímá hlavně to, co už znají a k čemu mají nějaký vztah – ať už pozitivní nebo negativní.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).