Hlavní navigace

Google Co-op v češtine

21. 11. 2007 11:33 (aktualizováno) Richi

Google lokalizoval do češtiny další službu Co-op http://www.go­ogle.com/coop/ což je vlastní vyhledávání pomocí kterého si můžete vytvořit bud vlastní vyhledávač http://www.go­ogle.com/coop/cse/ , nebo si tohle vyhledávání můžete vložit va svůj web.

Možností využití je jistě více ale dva příklady:

Vlastní vyhledávač: http://www.hle­dejvshopech.cz/ – zadáno cca 4000 českých eshopů, vyhledávač pak prohledává pouze zadané domény nebo klidně i domeny na které uvedené domény odkazují, vše se dá nastavit v administraci Co-op. (Nenašel jsem na Co-op info zda je nějak počet domén omezen, ale myslím že ne.)

Vyhledávání na stránkách: http://www.we­blogy.cz/ – vložené blogy ze kterých weblogy stahují rss, vyhledávání pak prohledává pouze tyto domény a články. Opět je možností nastavení více.

Co je dobré na Co-op je taky možnost vydělávání s Google AdSense https://www.go­ogle.com/adsen­se/, stačí v administraci zadat tzv. „identifikátor (ID) AdSense“ což je váš kod v případě že máte účet u AdSense a reklamy dosazené do vyhledávání (což je daň za to že je služba zdarma – neplatí pro neziskové organizace a školy) vám budou vydělávat nějaké drobné penízky :-)

Jak jsem psal, možností využití a nastavení Co-op je hodně, sami můžete nastavit vzhled a kód a další blbůstky, Business Edition je komerční verze která má například XML export výsledků vyhledávání atd …

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).