Hlavní navigace

Freemail pro nostalgické duše a pamětníky monochromatických monitorů

12. 7. 2007 15:56 Petr Šnajdr

Možná občas s nostalgií a slzou v oku vzpomínáte na doby, kdy počítače měly závratných 640 kB RAM, na disk se vešlo někdy až 20 MB a dvě disketové mechaniky umožňovaly naprosto luxusní způsob přenosu dat prostřednictvím sítě KabelNet. Tedy že vemete disketu do kabely a přenesete ji v ní k jinému počítači. Ti šťastnější si možná ještě vzpomínají na hit sezony – Prince of Persia, který na zelených nebo oranžových monitorech byl prostě … no neodolatelný. Pojďte si na tu dobu zavzpomínat spolu s Atlas Mailem.

Atlas Email - volba vzhledu

Obrázek: Jeden z alternativních skinů Atlas Emailu. Zkuste si vybrat skin úplně dole označený jako Nostalgie (na obrázku oříznutý). Volit můžete mezi White, Green a Orange.

Teď už nevím zdali nostalgii podlehl Honza Kuneš a nebo některý z programátorů v emailovém týmu. Ale A´t je to jak chce, na konec jednoho pro ně významného milníku – spuštění nové verze Atlas Emailu, si připravili malou srandičku pro radost. Retroskin, který simuluje prostředí textobvého režimu a monochromatických monitorů snad ve všech tehdy dostupných barvách. Alespoň já nikdy jiný než oranžový nebo zelený nepotkal a bíly si pamatuji spíše z televize připojené k výdobytku socialistického průmyslu – IQ151.

Atlas Email Nostalgie - verze Orange

Obrázek: Simulace monochromatického monitoru a textového režimu není dokonalá – ne vše lze skinovat

Dojem není úplně dokonalý, nakonec není to simulátor, ale jen alternativní skin a ne vše naskinovat šlo. Například rozbalovací menu holt vypadají stále stejně. Pokud si budete chtít tuto oranžovou nebo zelenou krásu vychutnat přimo na místě činu, pak zavítejte na http://mail.a­tlas.cz do Nastavení vzhledu.

Atlas Email - Nostalgie

Obrázek: Atlas Email Nostalgie, verze Green

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).