Hlavní navigace

Webgame.cz zruší doživotní GOLD účty

3. 9. 2009 15:48 (aktualizováno) informatik

Online strategii webgame hraji již nějaký ten rok a je to jedna z mála her, kterým se ještě věnuji (další hrou je např. nesmrtelný Quake III Arena). Nedávno se rozhodl majitel hry Spider projekt prodat, čemuž se ani nelze divit. Spider je velmi inteligentní člověk a z mého pohledu jej bylo pro wg škoda. Věčné remcání hráčů a často i urážky si vyslechl určitě každý z administrátorů hry. Člověk toho má za čas přeci jen plné zuby… Navíc o generování nějakého velkého zisku určitě nemůže být ani řeč.

S novým majitelem získal projekt novou energii, možná druhou mízu, řekl bych. Různá vylepšení systému hry se hrnou jak na běžícím pásu, což určitě většina hráčů vítá s otevřenou náručí. Dnes ovšem ne. Dnes nás – doživotní GOLD hráče – zasáhla přímo zdrcující novina – vedení hry se rozhodlo zrušit doživotní GOLD/SILVER účty. Co je to ten GOLD účet? Takový účet vám umožňuje odehrávat se 2 zěměmi současně (místo 1 země jako obyčejný hráč) a navíc je váš účet vylepšen o drobné vychytávky, bez kterých si už teď nedovedu odehrávku představit. A nezobrazují se vám reklamy. Takový účet nás kdysi stál 500,– Kč a měl být „doživotní“.

Od jistého data již nebylo možné pořídit si zvýhodněný účet doživotně, ale pouze dočasně a ten využívat po nějakou dobu (po dobu pár věků, 1 věk – 1 herní období). No a teď nám jej chtějí vzít úplně. Chceš mít výhody? Tak plať! Myslím, že to vůči nám – doživotním GOLD hráčům – není fér. Mnoho z nás přemýšlí, že s kdysi slavnou web based strategií Webgame.cz skončí nadobro :-(

Dlouho jsme váhali s tímto krokem, ale po dlouhém přemýšlení jsme došli k závěru, že tento nepopulární krok budeme muset udělat. A to z několika důvodů.

Jednak chceme odstranit současné dvě kasty hráčů, šťastlivců co si před dávnou dobou koupili doživotního golda nebo silvera a těch, kteří si ho už zakoupit nemohou.Tito hráči mají opravněný pocit křivdy. Důsledkem toho je častá praxe v přeprodávání doživotních účtů, které nemůžeme téměř nijak zabránit.

Dalším důvodem je samořejmě finanční otázka. Dostali jsme se dnes do bodu, kdy WG stagnuje a pokud má ještě někdy dosáhnout předchozí slávy, je nutné do vývoje, hardwaru a marketingu investovat nemalé prostředky. Pokud tyto prostředky máme investovat, musíme zároveň zvýšit i příjmy na pokrytí těchto investic, protože je budeme nuceni financovat z našich i cizích zdrojů.

Naším cílem je Webgame dále rozvíjet, v nejbližší době se rozběhne překlad do cizích jazyků a pro přílákání nových hráčů i nový grafický design. Tento krok je tedy nutný z hlediska dalšího rozvoje hry. Proto věříme, že to pochopíte a budoucnost Webgame podpoříte.

Jelikož provozujeme Webgame od 50.věku, rozhodli jsme se všem doživotním účtům nastavit platnost do 60.věku. Znamená to pro vás ještě dalších 5 věků zdarma a stejné podmínky jako ti hráči, kteří si koupili v 50.věku účet na 10.věků.

Sklad.Obrazku.Net

// výše doplněn obrázek, kde Spider popisoval změnu v GOLD/SILVER účtech někdy v roce 2006 (viz také originál http://webgame­.cz/wg/service­.php?p=novinky&li­mit=18)

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).