Hlavní navigace

Diletanti Banán.cz (aneb jak přijít o doménu)

9. 12. 2009 23:21 (aktualizováno) informatik

Dneska jsem náhodou zavítal na jedno fórum a přečetl si velice zajímavou diskusi, kde si autor threadu stěžuje na diletantský přístup společnosti Banan.cz, která se mu měla postarat o prodloužení domény. Majitelem společnosti je Radovan Kaluža, blogger známý svojí namyšleností a vskutku hloupým vyjadřováním. Ve výsledku došlo k tomu, že doménu získal nějaký spekulant. ;-) http://webtrh­.cz/66832-banan-diletanti-prvni-tridy-nechali-propadnout

Závěr? Pokud máte registrovánu doménu u banánů a po zaplacení prodlužovacího poplatku obdržíte email ve znění „Doména převedena a bude prodloužena“, zkontrolujte si, zda k prodloužení skutečně došlo, pokud o ni nechcete také přijít.

Mimochodem – po expiraci domény máte ještě 45 dnů ochrannou lhůtu, kdy si nemůže nikdo jiný doménu zaregistrovat. Po uplynutí máte smůlu. Majitel domény to také nemusel nechávat na poslední chvíli. Kdyby věděl, jak nespolehliví ti banáni jsou, určitě by doménu prodloužil dříve. Nebo by alespoň změnil webhostingovou společnost.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).