Hlavní navigace

Hosting, Web 2.0, sociální sítě - Témata označená nálepkou Webhosting a serverhosting

  • Webhosting je mrtvý. Ať žije webhosting 2.0!

    Ze starého dobrého webhostingu, jak ho známe a jak ho většina českých poskytovatelů nabízí, se pomalu a jistě stává rozkládající se organismus, resp. průmysl. Jistě, není to vina oněch „poskytovatelů“, vždyť někteří z nich dokonce „virtualizují“ na našem malém domácím trhu! Za všechno můžou Amazon a teď i Google, to jsou ti holomci, co se do všeho .. angažují. Tedy aspoň v rámci hostingu.
  • Webhosting ve zpravodajství České televize ČT24. A co?

    A nic Přesně před týdnem, v neděli pozdě večer, jsem napsal a rozeslal pravidelnou tiskovou zprávu o aktuální situaci na českém webhostingovém trhu. Pro snazší pochopení často píšu o pronájmu webového prostoru, aby bylo aspoň trošku jasné, o čem je řeč. No a hned v pondělí zpracovala Česká televize můj text jako reportáž na stanici ČT24. Do studia pozvali Aleše Miklíka, šéfredaktora Lupy, aby dovysvětlil, co to ten webhosting ve skutečnosti je, k čemu je to dobré a tak.
  • Máte odporné webové stránky? Vydělejte na nich!

    Ano, je (resp. bylo) to možné, i když se tomu nechce věřit. Může za to anglický webhoster Easyspace, který na konci loňského roku vyhlásil soutěž o nejodpudivější webové stránky. Vítěz soutěže získal kompletně nový web v hodnotě 3 000 liber. Další detaily ohledně soutěže lze získat na uvedené URL adrese. Podle mě jde o celkem originální marketingový počin, což se u webhosterů často nevidí, a stejně tak zajímavou možnost výhry.
  • On-demand hosting přichází z Ameriky do Evropy

    V září jsem psal o novém trendu ve světě hostingu, o on-demand hostingu. Za posledních pár týdnů se v této oblasti vyskytlo několik novinek a informací, které stojí za pozornost a které mohou napovědět, jak se bude celý hostingový průmysl vyvíjet. Firma Research and Markets, která se zabývá průzkumy trhu, publikovala zprávu „On-Demand Offerings Driving US Hosting Revenues“. V materiálu lze najít následující zjištění, která se týkají trhu ve Spojených státech…
    6. 12. 2007 21:57
  • Domácí mobilní hostingová platforma Wirenode jde do světa

    Zdá se, že mobilní internet se začíná opět pořádně nafukovat. Ono se to stalo už jednou. Tehdy každý skloňoval slovo WAP. Netrvalo dlouho a bublina splaskla. Na chvíli byl „bezdrátový“ klid. To už ale neplatí! Stačí vzít v úvahu následující zprávy, které přinesl tento týden: Služba FeedM8 dramaticky roste. Za poslední měsíc získala tisícovku nových uživatelů. Google údajně dodá na trh ještě do konce roku 50 tisíc mobilů pod vlastní značkou Gphone…
  • Breaking: Hosting under DDoS attack

    Peníze se dají vydělávat různými způsoby. Platí to i o podnikání na internetu. Diego z Brazílie je vydělává „po svém“. Prvně si ochočí trojského koně a pak ho vyšle do světa spolu s atraktivní warezovou návnadou. Diegovi pak nezbývá, než doma pohodlně ve svém tričku s nápisem „DDoS“ čekat, až návnadu „spolkne“ dostatečný počet počítačů, aby mohl efektivně zaútočit na zvolený internetový server.
  • Nový trend ve světě hostingu: on-demand

    To, že konzum a spotřeba vůbec jsou hybnou silou vývoje a zároveň zkázou tzv. moderní společnosti, je smutným faktem, který není třeba na tomto místě více rozebírat. Podstatné je v tuto chvíli, jakým způsobem je spotřeba realizována a účtována. Možností je hned několik, zásadní jsou ale pro naše účely možnosti dvě. První je „á la carte“. Můžete třeba zajít do restaurace, vybrat si z jídelníčku, zvolené menu spořádat a zaplatit spotřebované (strávené) položky…
  • Webhosting zdarma pro zajímavý projekt, klidně i na Ruby

    K tomuto kroku mě inspiroval Marek Prokop se svou nabídkou reklamy zdarma. Já nabízím zdarma webhosting, konkrétně se jedná o variantu Tex-Mex 1. Provozujete-li (nebo se chystáte provozovat) zajímavý projekt, nejlépe s nálepkou Web 2.0, který je určen pro globální publikum a tudíž obsahuje anglickou jazykovou mutaci, můžete získat hosting pro svou aplikaci zcela zdarma. V případě zájmu mě prosím kontaktujte a přiložte URL stávajícího projektu nebo jeho stručný popis, klidně i obojí…
    20. 9. 2007 15:48 (aktualizováno)
  • Webhosting doma a ve světě, dnes a zítra

    V polovině července jsem rozeslal médiím pravidelnou tiskovou zprávu s aktuálním pořadím největších českých webhosterů, měřeno podle počtu placených pronájmů (viz. metodika). Domácí média se, jako obvykle, tiskové zprávy rychle chytla, jako první spíše ta neodborná a obecně zaměřená. Zprávu pak vesměs všechny tituly, aspoň do tohoto okamžiku, podaly jako pravidelné hlášení o daném trhu a odpovídající sumě peněz, která trhem „proteče“.
  • SaaS aneb Software-za-Babku

    Bývalý kolega mi říkal, že jejich firma pořídila multilicenci na Microsoft Office za 100 tisíc korun Nestačil jsem se divit! Jedná se o malou společnost s osmi počítači. Náklad na jeden počítač tak činí 12 500 Kč. A jak to souvisí s hostingem? Hodně! Pro jednoduchost srovnání následujících hostovaných Software-as-a-Service řešení s výše uvedeným případem pomiňme nejrůznější desktopové open-source alternativy kancelářských balíků jako například OpenOffice.org, které jsou dostupné zcela zdarma.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).