Hlavní navigace

Ohlédnutí za pražským srazem Web 2.0

8. 2. 2008 2:10 (aktualizováno) Jan Horna

Nedávno proběhlo v Praze plánované setkání s nálepkou Web 2.0. O srazu jsem psal už jinde, tehdy formou pozvánky, tentokrát bych přidal ve stručnosti jen pár osobních dojmů:

  • Málo žen, což je tradiční problém všech akcí, které se týkají internetu. Díky za Báru :-)
  • Spousta lidí s nadšením (hlavně z technologií), dost lidí se širokými znalostmi a méně lidí se zkušenostmi (především obchodními či marketingovými). Velice málo lidí starších než já.
  • Nemálo účastníků srazu se chce pustit do něčeho „dvojkového“, pár z nich už svá řešení vyvíjí a co jsem tak slyšel, jde to spíš pomalu.
  • Schůzka byla fajn včetně pokračování v restauraci ;-)

Nejpodstatnější je ale fakt, že mám pocit, že zde, tedy v České republice, mohou vzniknout zajímavé globálně použitelné služby. Za kritický faktor úspěchu považuji pak odvahu se do něčeho pustit spolu s (a to je to hlavní) uměním svůj nápad, produkt nebo službu prodat.

Jako zdroj informací a znalostí mohou posloužit třeba i následující prezentace z pražské akce Web 2.0 (odkazy publikovány se svolením autorů):

Sám jsem prezentoval svou „Vizi webové aplikace v dobách 2.0“. Ocením jakékoliv postřehy či dotazy. Prezentace je součástí tzv. „růžové série“ (první díl jsem publikoval dříve).

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).