Hlavní navigace

Dva měsíce s mBankou

27. 2. 2008 22:03 tester

Před vánoci jsem si pořídil účet u mBanky. Jakožto majitel účtu u eBanky a u Poštovní Spořitelny bych rád zmínil několik faktických zkušeností. A nejprve bych rád uvedl, že Poštovní Spořitelna tak trochu „zapoměla“ zrušit poplatek za zrušení účtu. Takže jsem se zaplacením 200 Kč za zrušení úču rozloučil s poplatky. Ale srovnám tyto tři banky nyní především z hlediska elektronického bankovnictví.

1. Příhlášení na účet:

Poštovní spořitelna
eBanka
mBanka
Jméno a heslo jsou dvě čísla, které si za mě pamatuje prohlížeč
Svoje číslo musím zadat a heslo mi chodí na mobil.
Svoje číslo musím zadat a poté i heslo. Narozdíl od poštovní spořitelny si prohlížeč ani jedno nepamatuje. (Někdy mě to vadí)

2. Poplatky srovnávat nebudu, ale ebanka má sice nulu za vedení účtu a pole velké částky za převody, takže jsou si z mého pohledu rovny s Poštovní Spořitelnou.

3. Služby. Zatím jsem si nevšiml, že by mi někde něco chybělo, mBanka nemá zatím inkaso, ale vše je dočasné.

4. Zabezpečení. Vše potvrzuji přes sms, takže naprosto srovnatelné. Nenechat si ukrást mobil a čísla a hesla:).

5. Infolinka:

Poštovní spořitelna
eBanka
mBanka
Přes den tak půl hodiny čekání
Vždy rychle
Velice rychlé i v 11 v noci

6. Nákup v zahraničí
Tady uvedu jen, že jsem platil kartou z mBanky nyní za soft a poté za robota na podlahu, který je v německu asi o 5 tisíc levnější než v čechách a vše bylo bez poplatků. Bezpečnost u karty u mBanky zařizuju tím, že po zaplacení vždy snížím limit.

7. Moje problémy s jednotlivými bankami:
Poštovní spořitelna: Občas přikaz neprovede, nyní se to kolegovi stalo i u ČSOB, když je to dost peněz, potom volání na infolinku zabere půl hodiny a nic moc.
eBanka: Zařizoval jsem předčasné splacení hypotéky. Spěchali jsme. 5tého jsme jim dali peníze a 50000 Kč za předčasné splacení. Sedmého to tam měli a potvrzení i po asi sedmi urgencích nám dali až dvacátého prvního.
mBanka: Zapoměl jsem svoje číslo, nikde na žádných dokumentech není, protože na smlouvě je jen dočasné a můj firefox si nové nezapamatoval. Volal jsem na infolinku a zjistil jsem, že mi ho mohou maximálně poslat poštou znova, asi zadarmo, ale není to hned. Číslo jsem večer našel, tam kam si dávám kódy.

No a na závěr, přítelkyně asi před minutou četla na Blistech, že Čtvrtek 28.2 je dnem boje proti bankovním poplatkům :)


Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).