Hlavní navigace

Redakční blog Lupa.cz - Témata označená nálepkou Lupa 2010

  • Kalendář akcí běží

    Tak jsme na Lupu přidali boxík Kalendáře akcí. Žumrali jsme o něj u vývojářů dlouho, několikrát jsme rozvažovali, jak to pojmout, zda něco programovat, nebo použít něco hotového, jak to udělat „vyskakovací“ a onlajnové. Nakonec se ukázalo, že nejlepší bude publikovat jej jako Google Calendar, protože s ním si rozumí i Outlook a řada dalších programů, včetně Google Calendaru :)
    11. 4. 2011 12:30
  • Nová Lupa bude bez rubrik, využijeme více nálepky

    Jednou z potíží při tvorbě nové Lupy bylo, jak roztřídit velké množství článků, které publikujeme. Jen redakčních článků vychází týdně více jak desítka, pokud započítáme i Zprávičky, které by většina zpravodajských serverů neváhala označit kvůli rozsahu za články, jsme týdně u stovky materiálů. Jenom článků máme v databázi 25 tisíc, aktualit (které se dlouho používali jen jako interní oznámení) přes 14 tisíc. V tom, aby se Google nebo Seznam vyznal.
    12. 10. 2010 15:15
  • Nová Lupa už se dokončuje - jaká bude (díl první)?

    Letošním podzim je pro nás v redakci ve znamení Nové Lupy (letopočet za ni jsme už přestali z bezpečnostních důvodů psát). Už jsme tu na jaře ukazovali první wireframe, nad nimiž se rozvinula diskuse, zapracovávaly se připomínky a nyní se blížíme k něčemu, co by se dalo nazvat verzí pre-finální. Podívejme se tedy na změny, k nimž dochází.
    24. 9. 2010 12:29
  • Jak možná bude vypadat nová Lupa

    Že je Lupa už v poněkud obstarožním designu? Názory na to se různí. Tradicionalisté soudí, že po několika letech se teprve dobře odležel a připomíná nám, jak se weby dělaly kdysi, pomalu ale převažuje názor inovativců, že je vhodné oprášit HTML tagy a s novými funkcemi inovovat i vzhled Lupy. A především jeho strukturu.
    20. 4. 2010 11:06 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).