Hlavní navigace

Navýšení rychlosti u Nextry

13. 4. 2006 22:43 (aktualizováno) php

Tak jsem byl zase jednou nepříjemně překvapený. Tentokrát svým poskytovatelem ADSL služeb – Nextra alias GTS Novera.

Už při sjednávání služby mi přišla velmi zvláštní jejich pružná cenová politika. Každý měsíc firma nabízí nové programy, v tom přece něco musí být.

A teď nové navýšení rychlosti. Je sice super získat za stejnou cenu výrazně rychlejší připojení, ale proč si svých stálých zákazníků nehledí stejně jako nových? Přece jenom konkurence je velká a není velký problém přejít jinam.

Co mne vlastně tak nadzvedlo?

Na oficiálním webu Nextry jsou čtyři programy. To ale neznamená, že při navýšení rychlosti automaticky „spadnete“ do některého z programů. To, o čem mluvím se označuje magickým slůvkem TRAFFIC. Při navýšení rychlosti na 3Mbity mi totiž zůstal limit dat 3GB, další data se platí zvlášť.

Všechny služby Nextry mají limit daleko vyšší:

Start 512 za 450Kč: 5GB
Fun 1M: za 550Kč 10GB
Fun 2M: za 650Kč 20GB

A já dostanu při navýšení za stejných 650Kč 3GB. Až tak mi ani nevadí ten limit, jako spíš to, že o něm nikde není ani zmínka. V informačním mailu k tomu byla jediná krátká větička: „Ostatní parametry služby zůstávají zachovány“.

Samozřejmě není problém ani u Nextry přejít na jiný tarif, ale stejně ve mně zůstává stín pochybností, že to UDĚLALI SCHVÁLNĚ.

Tož tak.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).