Hlavní navigace

Google Chrome po 9 měsících

29. 6. 2009 8:52 (aktualizováno) php

Po příznačných devíti měsících to alespoň u mě vypadá, že prohlížeč Chrome konečně zase vezmu na milost. Nejde o to, že by nebyl použitelný nebo by mi na něm něco vadilo (kromě nedávno odstraněného pravidelného přístupu na disk v cca. vteřinových intervalech), pouze zkrátka nebyl důvod jej pravidelně používat.

Spíš mi v poslední době začíná vadit Firefox. Stránky i s jednoduchým flashovým bannerem jsou najednou mnohem pomalejší. Pokud jich stránka obsahuje víc, dokáže Flash zabrzdit rolování stránky, o solidní práci ani nemluvě.

I vykreslování je pomalejší. Kdysi se stránky zobrazovaly ihned, proč to najednou Firefoxu trvá 2–3 vteřiny?

Největším utrpením jsou ale javascriptové knihovny. Pokud pravidelně používáte pro správu stránek třeba TinyMCE, asi tušíte o čem mluvím. Objektivně je čas prvního zpracování docela v pohodě, ale tak nějak mu chybí výdrž (anglicky „memory leaks“). Každé načtení stránky zabere o něco více času, každé spuštění trvá o něco déle, po několika načteních takové stránky se Firefox dostane bůhvíproč až na hranici použitelnosti.

Takže jsem oželel dva pluginy a přidal Chrome na panel rychlého spuštění. Jak dlouho tam vydrží, záleží na něm. Minimálně do nejbližšího Velkého chroustání disku.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).