Hlavní navigace

Názor ke článku Vyzkoušejte podporu háčků a čárek ve vašem mailu (Gmail neumí) od internet - [1] máte samozřejmě pravdu. Ale zároveň je to...

  • 1. 12. 2008 11:05

    internet (neregistrovaný)

    [1] máte samozřejmě pravdu. Ale zároveň je to i argument proti nějakému překotnému zavádění IDN v situaci, kdy na to nejsou připraveny ani redakční systémy, ani operační systémy (schválně si zkuste háčkovanou doménu napsat jako domain ve windows), ani mailové systémy ... A to se nebavíme o nějakých obskurdních minoritách - gmail, windows či wordpress jsou nejpoužívanější aplikace svého druhu (gmail ještě asi ne, ale brzy pravděpodobně bude)

    Proto navrhuji to částečné řešení IDN - ano, ale pouze pro majitele bezkackovych variant domén. Předejde se problémům a tam kde to nebude možné jinak, může uživatel psát svůj bezhackovy mail či doménu.

    Zároveň se tím efektně a efektivně vyřeší problém sunrise period a zabrání spekulacím. A jestli třeba za 3 nebo 5 let bude potřeba a možnosti jiné, můžem volně přejít na všeobecné uvolnění IDN (byť bych stále hlasoval pro to, aby byly možné jen české znaky na české doméně).

    Osobně bych byl ale asi stále proti, protože .cz (jako že "czech") vnímám jako anglicismus, kam háčky a čárky nepatří a stále bych tedy preferoval .čr pro háčkové varianty, když už to musí být

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).