Hlavní navigace

Názor ke článku Návrh na lepší české IDN? od Tomáš Kapler - [5] no ve vašich příkladech na tom bude...

  • 24. 11. 2010 13:13

    Tomáš Kapler (neregistrovaný)

    [5] no ve vašich příkladech na tom bude pan čisár a pan müller stejně, jako nyní, prostě když nemají cisar.cz či muller.cz, tak mají smůlu. Resp. ten, na koho by byly směrovány automaticky všechny varianty by mohl nepotřebný cname přesměrovat na koho chtěl, ale byla by to jeho možnost a nikoliv povinnost.
    A pan müller by si nemusel platit za nechtěný muller.cz, to je právě ta výhoda tohoto návrhu, že by měl jen muller.cz a automaticky by mu fungovalo i müller.cz (když si to nastaví na svém serveru)
    Když si mesec to meséč nenastaví, tak to fungovat nebude, ale bude to jen jeho volba. Lepší než obrácená varianta, kdy si nějaké spekulant zaregistruje meséč.cz a bude chtít parazitovat na jejich značce, či nedej bože třeba čsob.cz a bude krást prachy z banky lidí, co mysleli, že se přihlašují na csob.cz

    [6] ano, tuto variantu jsem tu psal ve svých dřívějších příspěvcích, chtěl jsem jen vypíchnout tuto možnost, která by byla oproštěna o tu nutnost něco někde registrovat, hlídat další domény (a nedejbože platit) atd. a prostě by fungovala automaticky, pakliže si prostě přidáte ke své doméně na svém serveru příslušný alias. Jedinou nevýhodu vidím větší DNS tabulku na páteřním domain serveru.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).