Hlavní navigace

Názor ke článku Kdy vymře Flash? od Pavel Šimek - [37] Nemáte pravdu. Docela do téhle problematiky vidím...

  • 6. 2. 2010 16:54

    Pavel Šimek (neregistrovaný)

    [37] Nemáte pravdu. Docela do téhle problematiky vidím a vím, že když šli lidi z Adobe za Applem s nabídkou na spolupráci na implementaci Flash Playeru, okamžitě s nimi vyrazili dveře. Ostatní výrobci mají zdrojáky Flash Playeru k dispozici v rámci Open Screen Project a spolupracují s Adobe na implementaci. Flash Player 10.1 bude na mobilních zařízeních revoluce - jen si počkejte na Google Nexus One...
    Apple skrývá svá API i na Macu, nejen na "přístrojích nové generace" (jak jim bude vehementně říkat, aby se na ně nevztahovaly precedenty z oblasti počítačů, viz soud s Microsoftem).
    Dále co se týče úcty ke svobodě - Kevin Lynch z Adobe zrovna před pár dny napsal: "Adobe podporuje HTML a jeho vývoj. Kdyby HTML umělo a dělalo spolehlivě to, co Flash, tak by nám to ušetřilo spoustu práce." - jasné sdělení pro ty, kteří dosud nepochopili, že Adobe vydělává na nástrojích a službách pro vývojáře. Nikoliv na vidině platformy (která by nota bene konkurovala webu). To dělá Apple a v tom je velký rozdíl.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).