Hlavní navigace

Hledá se nejlepší webové album

2. 1. 2009 21:51 Michal Černý

Které online foto album je nejlepší? Které nabízí nejvíce komfortu, vysokou návštěvnost, dobré licenční podmínky a vůbec vše co by si mohl fotograf přát?

Tento spot není žádnou odpovědí na zmíněné otázky. Nechci  zde dělat reklamu nikomu a zcela po pravdě jsem ještě nenašel žádné album, které by mělo všechny mnou vytoužené funkce a možnosti. A co je vlastně na online albu nejdůležitější? Osobně si velmi cením licenčních podmínek, kdy fotografie zůstávají mým osobním majetkem, pohodlného nahrávání (např. skrze ftp nebo pomocí speciálního programu, nikoli prostřednictvím webového prohlížeče), následuje požadavek na možnost umístění fotografií v rozumné kvalitě (nikoli jako na Rajče.net), statistiky přístupnosti bych uvítal také a možnost vkládání popisků a komentářů i od jiných lidí také nemusí být k zahození. Neposledním kritériem by mohla být maximální kapacita paměti na fotografie. A nezapomínejme, také na různé bonusové služby a „vychytávky“, které mohou zvrátit rozhodnutí.

Mým osobním dosavadním favoritem je Picasa Web Album, u které spatřuji ale zásadní nevýhody v absenci možných vkládaných komentářů a příliš se mi nelíbí ani celkový vzhled alba. Velkým a nepochopitelným nedostatkem je absence propojení s Analytics . A co vy? Jaká kritéria jsou pro vás důležitá při výběru webového alba? Máte nějaké oblíbené album?

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).