Hlavní navigace

wiki* - Témata označená nálepkou Wiki

  • Wikimedia Česká republika: první Valná hromada

    Včera se sešla ustavující valná hromada pobočky Wikimedia Česká republika. Jaká byla pohledem přímého účastníka? Dramatická. Co to změní pro Věru Pohlovou? Nic. Co to může přinést Wikipedii? Dlouhodobě, dost prospěchu. 31.5. kapitulací Búrů skončily Búrské války, což mělo za následek zánik nezávislých nizozemsky mluvících búrských republik. Také byl zahájen provoz parní tramvaje v Brně. A také se sešla ustavující valná hromada pobočky Wikimedia Česká republika.
    1. 6. 2008 14:15 (aktualizováno)
  • Google Knols - konkurence Wikipedie?

    Minulý pátek Google oznámil práce na projektu nazvaném knols – platformě pro publikaci znalostního obsahu uživateli. První ukázkový příklad, jak budou knols stránky vypadat, připomíná něco mezi článkem Wikipedie a blogem. Pochopitelně to vyvolalo smršť komentářů na blozích, většina komentujících to interpretuje tak, že se Google pouští do boje s Wikipedií – motivace je jasná, hledání znalostí tvoří významnou část hledání, Wikipedie je dost obvyklou odpovědí, a je bez AdSense…
    1. 6. 2008 10:14 (aktualizováno)
  • Skutečné problémy Wikipedie: pro čtenáře vs. pro autory

    Posledně jsem poněkud sepsul české kritiky Wikipedie – ale Wikipedie kritiku potřebuje, a „když nás nikdo inteligentně nekritizuje, musíme se kritizovat sami“. V několika příspěvcíh bych proto rád upozornil na několik témat, které chápu jako možné skutečné problémy Wikipedie. Tentokrát na rozpor Wikipedie pro čtenáře vs. pro editory, encyklopedie vs. wiki.
    1. 6. 2008 10:15 (aktualizováno)
  • Hloupost a bída kritiků wiki

    Dle Jana Lipšanského je Wikipedie neobjektivní a poněkud protikatolická. Podle Michala Černého je zase plná lidí, kteří nepíší pro obecné blaho, ale z jiných důvodů: třeba pro zájem nějaké lobby, popřípadě s cílem poškodit „ty druhé“. Hrůza. A latentně protikatolická je určitě taky – vizte článek o Antonínu Koniášovi. Ale jak jsou na tom kritici Wikipedie?
    1. 6. 2008 10:16 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).