Hlavní navigace

Klaus vs. Švejnar 4:3

9. 2. 2008 9:00 (aktualizováno) rossini

„superfriday“ je za námi a parodie na volbu prezidenta pokračuje i dnes. Stejně jako v USA žijeme v posledních dnech volbou prezidenta. Při včerejším sledování přímého přenosu z Hradu jsem se k smrti nudící přistih nad myšlenkovými pochody nemajícími nic společného s onou volbou…

Nechci se tu věnovat předsedovi sněmovny neznajícímu jednací řád a přes to všechno beroucímu 100.000,– z našich daní, nechci tu rozpitvávat nutnost a smysluplnost 5hodinového dohadování se o způsobu volby prezidenta, nechci komentovat nutnost platit si tyto kašpárky nechající se vodit po jevišti moci plníce do puntíku příkazy svých partajních vůdců, chci se zamyslet nad trendy v oblasti TV vysílání v ČR.

Jak již jsem naznačil, samotný průběh volby byl natolik nedůstojný, až jsem přemýšlel nad úplně jinými věcmi. Na 40-ceti palcích mojí LCD TV (o důvodech proč Plasmu NE píši jinde) byl pohled na pány Paroubky, Škromachy a jiné stvůry natolik odstrašující, že jsem byl až k smrti vyděšený. Používám totiž automatické přizpůsobení formátu vysílaného programu na úhlopříčku mojí TV – v tomto případě tedy „roztažení“. A to je ten kámen úrazu. V době, kdy i naše nejmenší celoplošná TV PRIMA vysílá například pořad Autosalon v 16:9 a to i prostřednictvím regionálních studií (!), v době kdy TV Nova je schopna odbavit své zpravodajství nejen 16:9, ale i Full HD, v této době je ČT1 (mimochodem živená z našich peněz) schopna vysílat stále jen ve formátu 4:3, tedy formátu z dob šedesátých let minulého století.

Pánové funkcionáři z Kavčích Hor, zanechte spánku, vylezte z díry, … a zkuste nám i tyto otřesné okamžiky (myšleno volbu prezidenta) zprostředkovat tak, jak se sluší a patří. Opět Vám(nám) ujíždí vlak!

Čím dál tím více domácností je připraveno na budoucnost lépe, než Vy, Česká televize.

(Tento článek se vztahuje na celoplošně vysílané ČT1 a ČT2, nikoliv na ČT4, kterou v 16:9 sleduji)

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).