Hlavní navigace

Mám Ferrari, ale neukážu!

11. 2. 2008 23:33 (aktualizováno) rossini

Není tomu ani rok, co se českým televizním éterem šířila bombastická zpráva: TV NOVA má kompletně nové zpravodajské studio s technikou umožňující odbavit zpravodajství v HD kvalitě! Ještě teď mám před očima Borhyovou vzdělávající nás během televizních novin informacemi o HD kvalitě a množství pozitiv, které nyní divákům tato událost přinese.

A je to tu. TV NOVA má sice stále ono studio, ale to je asi tak vše… Stanice, která donedávna brzdila digitalizaci TV vysílání opět potvrdila svoji pověst a své satelitní vysílání v HD kvalitě (paket CS Link) ukončila. Česko tak přišlo o jediný česky mluvící HD kanál. Obsahově nebylo o co stát, to je pravda. Ale první byli ;-) Trochu mi to připomíná Rusko versus USA a lety do vesmíru. „Dali jsme to, balíme to“. Na 20 let opět klid.

Akce hraničící až s klamavou reklamou (HD vysílání zpravodajství TV NOVA nepřineslo 90% diváků fakticky žádné zlepšení!) skončila na přelomu ledna a února a budiž „Novákům“ k dobru alespoň navýšení obrazové kvality (datového toku o cca 1Mbit/s) v onom paketu CS Link u SD vysílání. Obrazová kvalita TV NOVA se tak o malý krůček přiblížila k běžnému standardu zemí EU, což ve výsledku znamená, že náš „éter“ (vč. veřejnoprávní České televize) je už celkovou úrovní a technologiemi jen o 5 až 8 let za úrovní západní Evropy.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).