Hlavní navigace

Redakční blog Lupa.cz

  • Jak možná bude vypadat nová Lupa

    Že je Lupa už v poněkud obstarožním designu? Názory na to se různí. Tradicionalisté soudí, že po několika letech se teprve dobře odležel a připomíná nám, jak se weby dělaly kdysi, pomalu ale převažuje názor inovativců, že je vhodné oprášit HTML tagy a s novými funkcemi inovovat i vzhled Lupy. A především jeho strukturu.
    20. 4. 2010 11:06 (aktualizováno)
  • Místo lkaní novinářům myslete na to, čím je vaše služba přínosná

    V poslední době se objevilo několik kritických článků na práci „českých IT novinářů“. Často pláč na špatném hrobě. V tomto případě rovnou zareaguji konkrétně na téma, co mi dnes utkvělo v paměti: na článek člověka stojícího za českým projektem Jabbim. Ten se podivuje, že českým projektům média nevěnují mnoho pozornosti.
  • Proč nejsou u rozhovorů zvukové nahrávky?

    Občas (=docela často) se na to čtenáři rozhovorů na Lupě ptají: Proč k rozhovorům nedáváme zvukové nahrávky rozhovoru či rovnou podcasty? Nedá se říct, že by nás to nenapadlo, to tedy ne. Nahrávky rozhovorů máme, rozhovory většinou probíhají tak, že se nahrávají na diktafon a z této nahrávky se přepisují a následně ještě konzultují faktické věci (ve stylu: z nahrávy není rozumět, jak se přesně píše ta a ta firma nebo se doplní správný obrat, když tázaný nevěděl přesně atd).
    18. 5. 2009 12:40 (aktualizováno)
  • IP adresy v komentářích na Lupě

    Dnešní novinkou je přidání IP adres do komentářů (nebo též názorů) pod články na Lupě.I se zpětnou platností se tak objevují buďto IP adresy bez posledního čísla za třetí tečkou nebo doménová jména bez údaje před první tečkou. Tím je zajištěna dostatečná anonymita uživatelů, ale zároveň možnost kontroly, zda se nám diskutující „nerozmnožují“­.Virtuální „množení“ diskutujících Lupu u řady diskusí trápilo – jeden uživatel na podporu svých argumentů psal pod více přezdívkami, protože to bylo velmi
    12. 1. 2009 17:47
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).