Hlavní navigace

Tak máme Lupu pod střechou...

13. 2. 2006 10:10 (aktualizováno) Marek Antoš

Po sedmi letech už máme se spouštěním nových projektů (a nových verzí starých projektů) docela dost zkušeností. Některé byly poněkud drahé, ale každopádně užitečné. Proto jsme se tentokrát rozhodli nasadit novou verzi Lupy už v neděli. První nápor uživatelů, zkoušejících nové funkce, stejně jako vychytávání mušek pak probíhá ve větším klidu a hlavně mimo špičku návštěvnosti.

Nová verze s sebou vždycky nese určitou nejistotu, jak změnu přijmou čtenáři. Lupa se dosud měnila jen jednou, v roce 2000, a ohlasy byly docela dobré. Přesto jsem se tentokrát trochu obával: čtenáři se postupně stávají náročnějšími, navíc za pět let už si člověk na grafiku docela zvykne. O to víc mne potěšily příznivé názory, které se v diskusi začaly objevovat bezprostředně po spuštění. S kolegy jsme se sice navzájem obviňovali, kdo z nás je tam pod různými přezdívkami píše, ale nakonec jsme nikoho neodhalili. Asi jsou tedy opravdu od čtenářů. :-)

Vážím si ale i těch kritičtějších hlasů. Spousta věcí se ještě bude muset dotáhnout, takže se nám všechny připomínky budou rozhodně hodit. Osobně vidím hlavní rezervy v novém systému názorů pod články, na tom ještě musíme pracovat. Důležité ale je, že teď po několika letech postupné migrace konečně máme všechny čtyři zpravodajské servery na stejném redakčním systému, takže všechny další úpravy už půjdou snáz a projeví se (víceméně) všude.

A ještě jedno číslo na závěr: včera měla Lupa podle statistik Navrcholu celkem 47.929 zobrazených stránek, což je (přinejmenším) letošní rekord.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).