Hlavní navigace

Krize není a náš blbý systém

11. 10. 2009 0:07 tester

Vzpomenu si vždy na knihu Malý Bobeš, když slyším slovo krize. Je to sice taková malá propaganda komunismu, ale z té knihy čiší to zoufalství a touha po práci, která zaplatí jídlo a nájem. Jenže když slyším od kamaráda, jak mu víc než třetina lidí hned po nástupu odešla na měsíc nemocenskou, protože přeci nebudou pracovat, když systém je tak štědrý. Tak to není krize, ještě ne. Máme díru v systému a oni jsou všichni crackeři a systém ničí. Jo víte proč měsíc a ne na týden jdou na nemocenskou? No protože podle nových pravidel se jim týden nemocenské nevyplatí. Mluvím o manuální práci u strojů a ne o práci v IT.

Také vidím změny v IT (myšleno i analytici a programátoři) a to také není krize. Si představte, že dnes si manažeři začli pokládat otázky třeba, jak funguje outsourcing? Nevyplatí se přemýšlet a lépe definovat zadání projektů? Je hodně nebo málo denní mzda 20.000 Kč? Práce v IT je rozhodně méně, ale vzhledem ke stopám, které po sobě zanechaly v mnoha firmách bude pořád co dělat. Jenom než se opraví všechny škody po těch ajťácích co byly vyhozeni z důvodů snižování stavů.

Když píši o dírách v systému. Jednu takovou a ne malou jsem našel kdesi na webu. Tak jsem ji oznámil, aby si ji opravily. Opravily ji. Zaujalo mě, že ani firma, která vlastnila daný systém a ani dodavatel toho systému neuvažoval o tom, že mohli přijít o statisíce a že vlastně ani nepoděkovali. Vážně nevím co tedy příště dělat. Někdo si nechává vyplácet měsíc nemocenskou z našich daní a není mu to blbé. Asi díru v systému oznámím příště zas a možná by měl někdo oznámit díry v tom našem systému státním. Třeba je napsat na velký transparent:

Neukradneš auto, neukradneš chleba v sámošce, neukradneš ani film (v obchodě s DVD). Zneužívat sociální systém je krádež. Zneužívat státní rozpočet je krádež. 

Stando, Jirko, Mirku – tunelovat naše daně je krádež

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).