Hlavní navigace

Hledal jsem práci

18. 10. 2007 8:58 (aktualizováno) tester

Nevím jestli to sem patří, ale jediné co jsem udělal pro hledání práce je, že jsem vložil životopis na jeden nejmenovaný server. Učinil jsem toto zhruba někdy o půlnoci ve čtvrtek. A měl jsem představu, že si dále v klidu najdu také pár firem a zašlu tam životopis.

Druhý den ráno jsem zapnul mobil asi v 10:00. Tři nepřijaté hovory a asi 5 emailů. Aha, personálky loví ještě když spím, řekl jsem si po přečtení emailů. Neměl jsem bohužel čas někde chodit po personálkách a tak mi prakticky všechny nabídly pohovor po telefonu. Seřadil jsem si je v pondělí pěkně jednu za druhou a povídali jsme si.

V pondělí večer jsem si začal procházet nabídky v emailu, měl jsem tam 20 pozic. Vybral jsem si 4 a potvrdil jsem zájem o pohovor. CV co jsem dal na server bylo asi k ničemu, protože jsem musel CV přeposlat ještě jednou každé personálce zvlášť. Ve čtvrtek jsem měl již první 3 pohovory ve firmách a v úterý následující týden čtvrtý.

Můj plán, kontaktovat a hledat nějakou firmu bez personálky a naděje, že si mě tam nějaká firma najde sama, se rozplynul. Tak jsem se i jedné personalistky v konkrétní firmě zeptal, proč se tam nepodíváte. „Nemáme čas zněla odpověď.“

Nemám nic proti personálkám, každý se musíme něčím živit, ale myslím, že dotáhnout nějaký webový projekt na hledání práce do konce by mohlo být poměrně výnosné. Mýslím tím, že forma dotazníků a zásílání upozornění na mail konkrétním firmám, že teď vám tam visí člověk s parametry, které potřebujete, by bylo více než přínosné. Ale kdo ví, třeba to tam již někde dnes je a jenom to neumí pán(í) personalist(k)a ve firmě využít.

No a nakonec jsem měl výběr ze 3 firem, tak jsem si tedy vybral. S tím, že jednoduchou matematikou je mi jasné, že peníze pro personálku snížily i moji mzdu. Ale kdoví, třeba mám jen špatné údaje.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).