Hlavní navigace

Snížení poplatku za přenesení čísla v pevné síti

16. 4. 2007 17:23 (aktualizováno) skritek

Jak to vypadá v současné době s cenou za přenositelnost čísla v pevné síti? Jak jsem psal v minulém článku před téměř rokem, tak se ze strany ČTÚ schylovalo k rozhodnutí ve sporu o výši poplatku za přenesení čísla ze sítě Českého Telecomu. Zveřejněné rozhodnutí (.pdf) ve sporu mezi GTS Novera a Českým Telecom je ke stažení na stránkách ČTÚ.

Co z toho pro nás vyplývá? Poplatek za přenositelnost byl zlevněn o 63% z 2850 Kč na 1057 Kč. Zejména pro koncové zákazníky to znamená výraznou úsporu v případě, že si chtějí ponechat své původní telefonní číslo.Do ceny za přenesení se bohužel v anketě u minulého článku netrefil nikdo. A dvě třetiny tipujících si myslely, že by měla být cena do 100 Kč s DPH.

A jak se tato změna projevila v nabídce GTS Novera, která byla účastníkem tohoto sporu s Českým Telecomem? Při objednání standardní služby pro firmy Novera komplet office bez závazku zaplatíte za přenesení čísla 1450 Kč. Minimální doba používání této služby, v případě že chcete zaplatit za přenesení čísla jen 1 Kč, se snížila z 24 měsíců na 18 měsíců.

Pro srovnání částka za přenesení čísla do sítě společnosti Radiokomunikace u služby Premium Telefon je 1057 Kč, která je přesně ve výši rozhodnutí ČTÚ. Narozdíl od GTS Novery není navýšená o 393 Kč a ještě jsem na webu Radiokomunikací nenašel nutnost upsat se jim na nějakou minimální dobu používání služby. OPRAVA 15.4.07: Minimální doba je 12 měsíců dle odstavce 5.2. Specifických podmínek LLU ČRa.

Veškeré ceny jsou uvedeny bez DPH.

Kolik vás stálo přenesení čísla/čísel?

Už jste přenesli telefonní číslo/a ze sítě Českého Telecomu (Telefonica O2)?

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).