Hlavní navigace

skřítkova mýtinka - Témata označená nálepkou Telekomunikace

  • Kde se nedovoláte?

    Nějak se roztrh poslední dobou pytel s články o pokrytí naší země mobilními signály. Třeba o Ufonově pokrytí na frekvenci CDMA. Zajímavější je článek na Digiwebu o místech bez mobilního signálu. Rozumný člověk z výše uvedené mapky od Ihned.cz pochopí, že bývalé vojenské výcvikové prostory VVP, které nejsou pokryty ani jedním operátorem asi nejsou ternem z pohledu návratnosti investice do BTS, ledažeby se srnky a zajíci naučili mluvit a chtěli si pokafrat přes mobil o tom kde je nejlepší tráva.
    31. 10. 2007 9:30
  • Snížení poplatku za přenesení čísla v pevné síti

    Jak to vypadá v současné době s cenou za přenositelnost čísla v pevné síti? Jak jsem psal v minulém článku před téměř rokem, tak se ze strany ČTÚ schylovalo k rozhodnutí ve sporu o výši poplatku za přenesení čísla ze sítě Českého Telecomu. Zveřejněné rozhodnutí (.pdf) ve sporu mezi GTS Novera a Českým Telecom je ke stažení na stránkách ČTÚ.
    16. 4. 2007 17:23 (aktualizováno)
  • Snížení ceny za přenos čísla v pevné síti bude a to zřejmě velmi brzo

    A již vám nic nebude bránit ve změně pevného operátora. Dle důvěryhodných zdrojů z ČTÚ bude v nejbližší době významně snížena cena za přenos čísla od původního operátora k novému v pevné síti. V současné době ČTÚ rozhoduje několik sporů mezi operátory pevných linek o výši tohoto poplatku a v nejbližší době se ČTÚ chystá vydat rozhodnutí v jednom z těchto správních řízení…
    31. 5. 2006 0:45 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).