Hlavní navigace

Internet je báječné místo pro zasmání

10. 3. 2008 15:19 peter

Chci se podělit o svůj dnešní úsměvný postřeh. Zabrouzdal jsem na webdesigner-s.cz. Obsah mi připadal na první pohled solidní, proto jsem začal pátrat, jaké užitečné informace zde mohu získat.

Našel jsem stránku webdesigner-s.cz/blog/cla­nek/weby-statni-spravy/, která podle úvodního textu nabízí hodnocení webů státní správy odborníky.

Odborníci zde kritizují www.mzcr.cz, www.mvcr.cz a jako první je zcela vážně hodnocen web www.ministerstvo­dopravy.cz.

cituji:

Můj první a zásadní dojem je, že se mi web nelíbí a to by se stávat nemělo, zvlášť u webových stránek státních institucí jako je Ministerstvo dopravy.

Kód, kde vše začíná titlem, a který je s prominutím zprasený, mě utvrzuje v tom, že to není ani zdaleka profesionální práce, která by měla být u ministerských webů standardem.



No, na názor má právo každý, problém je, že už na první pohled je zřejmé, že web ministerstvodo­pravy.cz má zcela jiný účel, než pro jaký je „odborníkem“ hodnocen. John Gates, na kterého je web registrován, se musí při čtení recenze za břicho popadat.

webdesigner-s.cz

Pod článkem je vedena seriózní diskuse o kvalitě recenzí a kupodivu na nesmyslnost recenze na ministerstvodo­pravy.cz nikdo nepoukázal.

Je možné že celý článek, na který odkazuji je od samého počátku myšlený jako recese a já to nepochopil. Taky bych nechtěl, aby můj text chápali pánové z webdesigner-s.cz jako útok proti jejich tvorbě, ale aby ho přijali jako mé poděkování za to, že jsem se dnes po obědě s chutí zasmál.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).