Hlavní navigace

Moje troška do mlýna Traviana

28. 5. 2007 19:40 peen

Tak jak tak koukám, jak se všude kolem píše o Travianovi, a hlavně CO se o něm píše, nedalo mi to, abych i já nepřispěl svou troškou do mlýna k tomuto tématu.

Hra si získala nejen početný zástup obdivovatelů, ale i skupinky odpůrců. Osobně se řadím spíše k těm prvním, i když ani podle mne není Travian zcela bez chybky. Námitky těch, kterým se hra nelíbí (a zkusili ji!) se v podstatě dají shrnut pod hlavičku „je to po čase nuda“. Tihle hráči podle mne nepochopili tu pravou podstatu – lidskou interakci, kterou hra umožňuje, alianční boje, diplomacii, vzájemné okrádání a přetahování dobrých hráčů a podobné libůstky.

Protože to je to, co je na všech online hrách to nejzajímavější. Samozřejmě je nutné, aby to bylo podpořeno kvalitními herními principy. Travian tohle všechno nabízí, jen mne osobně trochu vadí určitá nedotaženost konce hry (nebo chcete-li věku).

Travian Vesnice

Takže hru jako takovou mohu doporučit, alespoň ze začátku při rozvoji je zábavná snad opravdu pro každého, a potom semi uvidíte, zda vás chytne nebo ne.

Druhým impulsem, který mne přimněl k sepsaní tohohle spotu není ovšem hra jako taková, ale verbíři z diskuzí pod snad každým článkem o Travianu (jsem zvědav, zda se vyskytnou i na mém blogu :)). Je opravdu až zarážející s jakou zarputilostí se přebíjejí s tím jejich „nejlepším“ odkazem na registraci, aby získali pár zlatek. (doporučuji například ukázku pod soutěží o zlatky na eMagu) Připadá mi to směšné až určitým způsobem ponižující pro rekrutující, ale na druhou stranu to ukazuje, že tahle marketingová cesta k získávání nových hráčů je opravdu úspěšná a provozovatelé hry si mohou mnout ruce.

Takže Gale, Římane či Germáne – vzhůru do boje k ještě většímu impériu a nezapoň všude rozesít svůj zlatkoidní odkaz!

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).