Hlavní navigace

Chyba ve fulltextu atlasu

11. 9. 2006 16:41 (aktualizováno) Pavel

Následující text už je neaktuální, už to atlas opravil.
----------------

Na webových stránkách si loguji přístupy, které jsou na neexistující stránky. V poslední době se tam začaly objevovat pravidelně záznamy ze search.atlas.cz. Zkuste si například následující (hledá se „penzion mlýn davídkov“1)):
http://search­.atlas.cz/?t=a&q=p­enzion+ml%FDn+da­v%EDdkov

V seznamu vyhledejte URL, které evidentně ukazují na skript, jež je evidentně obecnější, než aby byl určen jen pro jeden výsledek – např. prezentace_fo­tografie.php či show_result.php Zajímavé je, že za ním nejsou žádné parametry, že? A podle toho se chovají také weby, na které se takto dostanete.

Všechny nějakým způsobem ukazují chybu, některé s tím vůbec nepočítaly a ukazují se rovnou skriptovací chybové hlášky (to je ovšem zase chyba programátora). Myslím ale, že hlavní potíž je evidentně na straně atlasu – ořezávat parametry je nekorektní a skript nemá šanci poznat, co se po něm chce. Navíc je to o to horší, že pro běžného uživatele to vypadá, jako by byla chyba na stránkách, kam se dostane, a hned je zavře.

Zdá se mi, že to přišlo s novým designem atlasu, změna tedy zřejmě nebyla jen ve vzhledu; doufám, že nedostatky brzo opraví. (Postupně se něco děje, z počátku např. nefungovalo odeslání dotazu pomocí „odentrování“ a muselo se klikat na tlačítko – hrozná otrava :) To už funguje, tak se necháme překvapit i tady.)

Podle ikonky vpravo od vyhledávacího políčka by si člověk myslel, že k vyhledávání používají jyxo, ale to se takto nechová a ukazuje na stejný dotaz úplně jiné výsledky (zdá se mi že relevantnější). Proč tam ten odkaz na jyxo tedy je?

-----------
1) S daným penzionem nemám nic společného, je to jeden ze záznamů, který se mi v logu objevil.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).